SPORTSKI DIREKTOR ŽELJE

Samir Bekrić, nakon žestokih optužbi, za "Avaz": Podnijet ću tužbu zbog ovih neistina!

Menadžerima koji se bave takvim stvarima vrata kluba će uvijek biti zatvorena, kazao je Bekrić

Samir Bekrić. Fena

20.8.2023

Nakon blijede partije Željezničara, na društvenim mrežama se oglasio Stefan Bulić, menadžer iz Mostara i, između ostalog, zastupnik Brazilca Santosa Klerismarija (Clerismario) - bivšeg igrača tima sa Grbavice.

Bulić je iznio žestoke optužbe na račun sportskog direktora Željezničara Samira Bekrića.

"Smišljene laži"

O optužbama Bulića za portal "Avaza" govorio je Samir Bekrić. 

- Radi se o smišljenim lažima, zbog činjenice da sam kao sportski direktor kluba, zajedno sa svim strukturama kluba, stao u zaštitu kluba ispred interesa pojedinaca. 

Javnost je upoznata da smo u procesu odlaska igrača Santosa prijavili korištenje krivotvorenih dokumenata kluba, tačnije dokumenta o odricanju naknade za treniranje.

Ovaj krivotvoreni dokument upotrijebljen je u prilikama slanja ponuda na adrese više klubova. Klub je do sada podnio krivičnu prijavu, ali nećemo stati na tome. 

Vrata uvijek zatvorena

Menadžerima koji se bave takvim stvarima vrata kluba će uvijek biti zatvorena. U odnosu na blaćenje moga imena i iznošenje neistina, bit će podnesene tužbe. Kako sam obaviješten to će uraditi i klub.

Kada je dolazio Santos u FK Željezničar, pregovarali smo sa njegovim tadašnjim menadžerom, a Stefan Bulić se počeo pojavljivati na mjesec ili dva prije isteka ugovora.

Bulić i njemu slični menadžeri zbog laži, neistina i neprofesionalnosti, neće više moći u budućnosti dolaziti na Grbavicu i poslovati sa klubom - kazao je za portal "Avaza" Samir Bekrić, sportski direktor FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.