BRAZILSKA ZVIJEZDA

Nejmar bez pardona o bivšoj ligi: Saudijska je možda i bolja

Treba napomenuti da Nejmar nije stigao uživati, iako je proveo šest godina igrajući za PSG

Nejmar: "Bocnuo" francusku ligu. AP

N. H.

8.9.2023

Francuska Ligue 1, iako se smatra „Ligom petice“, odavno pokušava steći status elitne lige u svijetu fudbala, ali u tome joj ne pomažu zvijezde fudbala.

Doveo kvalitet u pitanje

Posljednja u nizu zvijezdi, ona koja je i igrala, Brazilac Nejmar (Neymar), suptilno je doveo u pitanje kvalitet te lige na konferenciji za medije njegove reprezentacije.

- Garantujem vam da je nogomet isti, lopta je okrugla i tu su golovi. Uzimajući u obzir sva imena u saudijskoj ligi danas, mogla bi biti bolja od francuske – kazao je Nejmar.

Nije uživao

Treba napomenuti da Nejmar nije stigao uživati, iako je proveo šest godina igrajući za PSG.

Brazilac se mučio sa povredama, a i svaki njegov uspjeh sa klubom doveden je u pitanje, jer navijači nisu bili sretni što „Sveci“ nikako ne uspijevaju doći do trona Lige prvaka.

Zbog toga je prošao pravi pakao, posebno u posljednje dvije sezone, zajedno s bivšim saigračem Lionelom Mesijem (Messi). Argentinac je također kazao da on i njegova porodica nikad nisu bili spremni u Parizu.

Nejmar je sada u saudijskom Al Hilalu, kao i mnoge zvijezde svjetskog fudbala poput Kristijana Ronalda (Cristiano) i Karima Benzeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.