OGLASILI SE IZ HOTELA

Pojavile se nove dezinformacije: Kristijano Ronaldo nije ustupio hotel “Pestana CR7” žrtvama zemljotresa u Maroku

Podsjetimo, strašan zemljotres dogodio se u Maroku u noći s petka na subotu, a odnio je više od 1.300 života

Ronaldo: Hotel se nalazi na periferiji Marakeša. Marca

E. Ć.

10.9.2023

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je jedan od najboljih fudbalera svih vremena. 

Osim što je veliki igrač, Portugalac je i veliki humanitarac. Neke priče o njegovoj humanosti su bile tačne, a posljednj,a kako je ustupio svoj hotel u Marakešu ispostavila se lažnom.

Iz hotela su demantovali da su ponudili objekat kao smještaj za žrtve. Morocco World News je u članku objavljenom 11.9.2023. napisao da je uprava hotela opovrgla tvrdnje da je hotel postao sklonište za žrtve te da su takve tvrdnje šokirale menadžera operacija hotela.

- Pogrešno je reći da pružamo smještaj izbjeglicama i žrtvama - rekli su iz uprave hotela.

Moguće je da je u lobiju hotela bilo osoba koje su ostale bez kuća, ili ih je neko vidio na ulici ispred.

CheckNews, sekcija za provjeru činjenica francuskog medija Liberation, kontaktirao je hotel “Pestana CR7” iz kojeg su potvrdili da se hotel ni na koji način nije transformisao u prihvatni centar za žrtve.

- Radi se o lažnim informacijama. Svi gosti koje imamo u ovom trenutku imaju standardne rezervacije - rekli su iz hotela.

(Prethodno su stajali netačni pasusi koji su glasili: Osim što je veliki igrač, Portugalac je i veliki humanitarac. Neke priče o njegovoj humanosti su bile tačne, neke su se ispostavile lažnim, a španska "Marca" je objavila divnu gestu zvijezde Al Nasra.

Naime, Ronaldo je ponudio svoj hotel u Marakešu, koji se nalazi na periferiji grada i ima četiri zvjezdice, svima onima koji su ostali bez svojih domova u strašnom zemljotresu u Maroku.

Portugalac je rekao da u njegovom hotelu mogu odsjesti svi koji trebaju privremeno sklonište.)

Podsjetimo, strašan zemljotres dogodio se u Maroku u noći s petka na subotu, a odnio je više od 1.300 života. Veliki broj ljudi je ostao bez svojih kuća i stanova.

Napomena: Na ovom tekstu je izmijenjen naslov. Prvobitni je glasio: Kristijano Ronaldo oduševio javnost: Pomaže žrtvama užasnog zemljotresa u Maroku.

Napomena: Promijenjena je i prvobitna kartica koja je glasila: DIVNA GESTA PORTUGALCA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.