ODABRAO NAJBOLJE

Poznati španski bek o najboljim saigračima: Brutalno je šta Modrić radi, kad on govori vi zapisujete

Jedan od kapitena „Kraljeva“ napravio je presjek svoje karijere

Karvahal: Govorio o najboljim saigračima. AP

N. H.

12.9.2023

Španski fudbaler Dani Karvahal (Carvajal) gostovao je u emisiji „Universo Valdano“ kod Horhea Valdana (Jorge), nekadašnjeg reprezentativca Argentine i bivšeg napadača Reala.

Jedan od kapitena „Kraljeva“ napravio je presjek svoje karijere, govoreći o očekivanjima za ovu sezonu i budućnosti.

Karvahal je s madridskim klubom osvojio sve što se moglo, a te je uspjehe po pravilu i ponavljao. Tri puta je bio prvak Španije, dok je čak pet puta osvojio Ligu prvaka s Madriđanima.

On je dijete akademije Reala, a za drugi tim je igrao od 2010. do 2012., kada se nakon toga na sezonu otisnuo u Bajer Leverkusen, da bi se vratio u Real, u kojem je od 2013. do danas odigrao 379 utakmica.

U povratku su ga dočekali velikani ove igre. O njima je govorio samo riječi hvale, potvrdivši to izjavom da su najbolja tri igrača s kojima je igrao Kristiano Ronaldo (Cristiano), Serhio Ramos (Sergio) i Luka Modrić, kojem se posebno divi.

- Kristiano Ronaldo, Serhio Ramos i Luka Modrić. Kad oni pričaju, vi morate aktivirati svih pet čula i zapisivati što vam govore. Oni dolaze na treninge u rano jutro, u 6 sati, i započinju rad. To je brutalno – kazao je Karvahal pa nastavio o Modriću.

- Uz navedeno, Luka je uspio malu zemlju dovesti do finala Svjetskog prvenstva. Nevjerojatno je što je napravio i kako je sve pridobio – rekao je Karvahal u emisiji „Universo Valdano“. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.