NOGOMET

Karvahal: Dovedite Nejmara

N. R.

16.3.2018

Odbrambeni fudbaler Real Madrida Dani Karvahal (Cravajal) pozvao je upravu kluba da reaguje i dovede Brazilca Nejmara (Neymar) iz Pari Sen Žermena.

Samo nekoliko mjeseci od Nejmarovog odlaska iz Barcelone u Pariz priča se da bi mogao da se vrati u Španiju i to u redove najvećeg rivala Reala u transferu koji bi mogao da dostigne, nevjerovatnih 400 miliona eura.

Da biram između Grizmana (Griezmann) i Nejmara. Težak je izbor, ali bih pao na Nejmara. Iskustvo duela sa njim mi govori to, uklopio bi se u Real - rekao je Karvahal za španske medije.  

Real Madrid je nedavno eliminirao PSŽ u osmini finala Lige prvaka ukupnim rezultatom 5:2, ali bez Nejmara u revanšu zbog povrede.

Čim je Brazilac otputovao u domovinu na oporavak počelo je još jače da se priča o prelasku u Real, zbog čega su čak čelnici PSŽ-a morali da odu kod njega na razgovor.  

Nejmar je nezadovoljan u pariskom klubu, često se sukobljavao sa trenerom Unajom Emerijem (Unai Emery) i prvim napadačem Edinsonom Kavanijem (Cavani), što Real hoće da iskoristi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.