ŠTA "DIJELI" DVA VELIKANA

Kristijano Ronaldo i Nikola Jokić: Nebo i zemlja

Nikada nisam to pio ujutro jer smo imali treninge, ali kada završim, išla je čaša za čašom, ispričao je svojevremeno Jokić

Ronaldo i Jokić: Coca Cola je "između" njih. AP

E. Ć.

15.9.2023

Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Nikola Jokić su izvrsni sportisti. Ronaldo je jedan od najvećih fudbalera svih vremena, a Jokić je trenutno najbolji košarkaš svijeta.

O njihovim sportskim uspjesima i ne treba trošiti riječi. Portugalac je osvojio sve što je mogao osvojiti izuzev Svjetskog prvenstva, dok je košarkaš iz Srbije u minuloj sezoni predvodio Denver do historijske titule NBA prvaka.

Zajedničke su im velike karijere, uspjesi..., a ono što ih dijeli je pomalo neočekivano - Coca Cola, o kojoj imaju potpuno različit stav.

Sjećamo se Ronalda i scene sa jedne press konferencije na Evropskom prvenstvu 2021. godine.

Portugalac je uzeo boce Coca Cole i pomjerio ih u stranu, te podigao flašu s vodom i poručio: "Pijte vodu".

Press konferencija je dugo vremena bila hit na društvenim mrežama.

Ronaldo je poznat kao neko ko jako pazi na svoju ishranu, pa i ne čudi što toliko dugo traje njegova karijera. Nikada nije volio Coca Colu.

S druge strane je Nikola Jokić koji je veliki fan ovog gaziranog pića.

- Dnevno sam pio dva ili tri litra Coca Cole. Nikada nisam pio ujutro jer smo imali treninge, ali kada završim, išla je čaša za čašom.

Nisam mogao da prestanem. Ipak, više ne pijem. Posljednji put sam popio Coca Colu na letu za Denver - ispričao je jednom prilikom Nikola Jokić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.