TRENER SARAJEVA

Rožman poslije derbija: Niko u Evropi se ovoga ne bi stidio

Bilo je pritiska sa strane, ali momci su preživjeli, ali danas imaju 48 sati da se vesele, rekao je Rožman

Rožman: Moramo biti ponosni na ovaj derbi. N. Šaljić

E. Ć.

8.10.2023

Sarajevo je "razbilo" Željezničar u 150. gradskom derbiju odigranom na Koševu u okviru 10. kola Premijer lige BiH.

Golove za Bordo tim dali su Ajdin Hasić u 26., Renan Oliveira u 45. i Hamza Čataković u 94. minuti susreta. Svoj komentar na večerašnju utakmicu dao je trener Sarajeva Simon Rožman.

- Moramo biti ponosni na ovaj derbi. Stvarno spektakl. Svi bi se divili u drugim zemljama da mogu biti prisutni ovome. Čestite igračima. 

Osjetilo se na samom terenu da lopta nije išla kako bih ja htio. Nisam baš zadovoljan sadržajem, ali imali smo jako dobru realizaciju. Zasluženo smo dobili na kraju - rekao je Rožman.

Sarajevo je odigralo dobro u odbrani i još jednom sačuvalo mrežu netaknutom.

- Ako ne igraš dobro u fazi odbrane, onda se ne možeš nadati nekom rezultatu kasnije. Htijenje je na nivou, ima grešaka, a moramo poraditi na kombiniranom napadu. Bilo je pritiska sa strane, ali momci su preživjeli, ali danas imaju 48 sati da se vesele.

Dali smo golove u pravim momentima, hoću reći da nas je rezultat nagradio.

Hvala navijačima, osjetili su da igrači rade sve što smo rekli, osjeti se ta energija, hvala svima u klubu, osjeća se fantastična energija, niko se ne bi sramio u Evropi da je večeras ovdje i mislim da je to jedna fantastična stvar - poručio je Rožman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.