REPREZENTACIJA BIH

Uprkos brojnim problemima s povredama, nije sve tako crno: Čije forme raduju selektora Miloševića

Ofanzivci raspoloženi. Šehić na okupljanje stigao s vrijednim priznanjem

Milošević: Mnogo problema na prvom okupljanju. N/FS BiH

13.10.2023

Reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras igraju protiv Lihtenštajna, a tri dana kasnije dočekuju Portugal.

Novi selektor Savo Milošević našao se u velikim problemima na svom prvom okupljanju jer su sa spiska otpali neki bitni fudbaleri. Nema Radeta Krunića, Anela Ahmedhodžića, Benjamina Tahirovića, a povrijedili su se i Dennis Hadžikadunić i Adnan Kovačević.

"Stari“ Pjanić

Ipak, nije sve tako crno. Odavno „Zmajevi“ nisu stigli na okupljanje reprezentacije u boljem raspoloženju i s boljom statistikom. Veliki broj naših fudbalera iza sebe ima dobre partije u svojim klubovima koje će nastojati prikazati i u dresu reprezentacije na predstojećim susretima.

Prošlog vikenda u strijelce za svoje klubove upisali su se Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, te Sead Kolašinac koji je postigao prvjenac za Atalantu u koju je stigao ovog ljeta iz Olimpik Marseja.

Blistavu partiju pružio je i Miralem Pjanić koji je upisao dvije asistencije i tako vodio svoju Sardžu do trijumfa u prvenstvu UAE. Pjanić je podigao formu što potvrđuju njegove posljednje utakmice za klub iz Dubaija. Također, bio je naš najbolji igrač na gostovanju kod Islanda po ulasku u igru. Tu je i Amar Rahmanović koji je od 1. septembra dao tri gola i upisao dvije asistencije za rusku Samaru.

Dobri i "nazad“

U asistente se ovog vikenda upisao još jedan bh. fudbaler. Riječ je o Dalu Varešanoviću koji brani boje turskog Rizespora.

I „nazad“ se istaklo nekoliko fudbalera. Ibrahim Šehić se našao u timu kola saudijske lige ispred, primjera radi, Eduara Mendija (Edouard Mendy) i Jasina Bona (Yassine Bounou).

Amar Dedić i Jusuf Gazibegović su standardni u svojim Salzburgu, odnosno Šturmu. Dedić je od ove sezone kapiten i jedan od lidera austrijskog prvaka. Već smo spomenuli i Kolašinca koji je postigao prvi gol u dresu Atalante.

Vaduz prije četiri godine

BiH je posljednji put gostovala Lihtenštajnu u Vaduzu 2019. u kvalifikacijama za Euro. 

Tada smo slavili sa 3:0 golovima Eldara Ćivića u 57. i Armina Hodžića u 64. i 72. minuti. Gledajući spisak tadašnjeg selektora Roberta Prosinečkog, od tih igrača danas su u timu Džeko, Pirić i Ćivić.

Podsjetimo, utakmica Lihtenštajn - BiH igra se večeras od 20:45 sati, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.