SKANDALOZNO SUĐENJE

O sudijskoj lakrdiji bruji cijeli komšiluk: Srbijanski mediji šokirani suđenjem u Banjoj Luci

Gol Zorana Kvržića iz sudijske nadoknade protiv Sarajeva tema je u svim medijima

Trenutak o kojem bruji cijeli Balkan. Screenshot/Arena Sport

N. H.

19.10.2023

Fudbalski skandal, koji je bila utakmica Borca i Sarajeva (1:1), nije prošao nezapaženo ni u medijima iz komiluka.

Utakmica je završila rezultatom 1:1, što samo po sebi nije skandalozno, ali kako je došlo do tog rezultata, jeste i to poprilično.

Sarajevo je povelo u 68. minuti golom Ajdina Hasića, a tu su prednost držali do duboko u sudijskoj nadoknadi, kada je Zoran Kvržić, fudbaler Borca, pogodio je gol za izjednačenje i slavlje „crveno-plavih“, a gol je došao iz čistog ofsajda. 

Ova, u najmanju ruku,  kontroverzna odluka sudije Matea Muse i nevjerovatna greška pomoćnika Gorana Ilinčića, dočekana je sa šokom u srbijanskim medijima. 

Naslov na Blic.rs. Sportal

- Skandal drma Balkan: Borac dao jedan od najneregularnijih golova ikad, a donio im je bod u velikom derbiju - stoji u naslovu teksta srbijanskog medija "Telegraf".

- Skandal u BiH: Pogledajte kakav gol su priznale sudije u 95. minutu - ovo može samo kad ne postoji VAR - glasi naslov srbijanskog "Sportala". 

Ništa blaži nisu bili ni iz "Kurira", pa je njihov naslov glasio "Nemaju VAR, Ovo je katastrofa! Evropa u šoku zbog NEVIĐENE LAKRDIJE na derbiju u komšiluku! Pogledajte odluku u 95. minutu"

Ovakve gluposti u režiji naših sudija nisu prošle nezapaženo, a njihove odluke će u budućnosti, zbog ovakvih situacija, biti pod još većom lupom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.