ČLAN ZLATNIH "ZMAJEVA"

Bivši bh. reprezentativac ima novi klub: Vratio se u staro jato, predstavljen na zanimljiv način

Bio je jedan od bitnih šrafova reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine

Bičakčić: Vratio se u Braunšvajg. Twitter

E. Ć.

25.10.2023

Bivši bh. reprezentativac i član zlatne generacije "Zmajeva" koja je igrala na Mundijalu 2014. Ermin Bičakčić (33) potpisao je za Ajntraht Braunšvajg.

Bičakčić je već igrao za Braunšvajg i to u periodu od 2012. do 2014., prije Hofenhajma, a za to vrijeme je sakupio 82 nastupa za ovaj klub koji se takmiči u "Cvajti".

Bičakčić je nakon potpisa izjavio da je sretan zbog povratka u ovaj klub.

- Ajntraht Branušvajg mi je pri srcu - grad, klub i navijači su za mene uvijek imali posebno značenje. Osjećam se dobro i osjećam vatru u sebi. 

Hvala svima koji su zaduženi za klub, a posebno Benjaminu Keselu, sa kojim sam imao jako dobre i intenzivne razgovore u proteklih nekoliko sedmica. Radujem se što ću upoznati tim i zaista dati sve od sebe na terenu - izjavio je Bičakčić.

Mnogo je posla pred Bičakčićem i saigračima jer je Braunšvajg nakon deset utakmica u 2. Bundesligi posljednji sa pet osvojenih bodova.

Podsjetimo, Ermin Bičakčić je osim za Hofenhajm i Braunšvajg igrao za Štutgart. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je sakupio 35 nastupa i postigao tri gola, a jedan od njih bio je onaj u Slovačkoj (2:1).

Tada su "Zmajevi" na krilima Bičakčića i Izeta Hajrovića došli do preokreta i pobjede protiv Slovačke koja ih je dovela do vrata Brazila.

Inače, Bičakčić je od ovog ljeta bio slobodan igrač nakon što je poslije devet godina napustio Hofenhajm. U posljednje vrijeme je muku mučio sa povredama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.