POPULARNI BH. MUZIČAR

Humana gesta Jale Brata: Kupio dres za 5.000 KM i pomogao palestinskom narodu

Dres smo dobili na poklon, kako bismo ga postavili na aukciju i sav prihod od aukcije donirali za narod Palestine, naveli su iz Pomozi.ba

PR Pomozi.ba Jasmin Ligata sa dresom Deportivo Palestino. Facebook

E. Ć.

1.11.2023

Popularni bh. muzičar Jala Brat odlučio je pomoći narodu Palestine koji trpi stravičan teror vojske Izraela.

Jala Brat je na humanitarnoj aukciji Pomozi.ba kupio dres čileanskog fudbalskog kluba Deportivo Palestino za 5.000 KM, saopćili su iz Udruženja.

Dres u bojama Palestine

Čile je, inače, država s najvećom palestinskom dijasporom izvan Bliskog istoka, a zbog toga je i dres ovog kluba u bojama Palestine.

- Dres smo dobili na poklon, kako bismo ga postavili na aukciju i sav prihod od aukcije donirali za narod Palestine. S obzirom na to da aukcije traju po nekoliko dana i moraju biti na vrhu zbog vidljivosti, što je nemoguće zbog prioritetnijih vijesti i apela, koji stižu jedan za drugim, odlučili smo se na "tihu aukciju" i ovaj unikatni dres smo ponudili nekolicini naših prijatelja, donatora.

Velika pomoć Palestincima

Upravo je jedan od njih ponudio 5.000 KM za dres Deportiva Palestino. Iako je prvobitno želio da njegova donacija bude anonimna, zbog transparentnosti ćemo reći da se radi o reperu Jala Bratu, koji ima ogromnu želju da pomogne palestinskom narodu, a ovo je samo jedan od načina na koji to može uraditi.

Zahvaljujemo se Jala Brat - Jasminu Fazliću, što je još jednom odlučio učestvovati u našim humanitarnim akcijama, a vjerujemo da će na svojim nastupima u dresu s palestinskim bojama, u vrijeme cenzure vijesti o dešavanjima u Gazi i Palestini, dodatno skretati pažnju na sve što se trenutno dešava - saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.