USKRAĆENA MU PLAĆA

Napadača TOŠK-a zadesile nedaće: Nigerijcu prijeti hapšenje, a novac za hranu posuđuje od saigrača

Abubakar Safijanu je trebao biti veliko pojačanje tešanjske ekipe, ali zbog povrede se našao u velikim problemima

Safijanu: Prijeti mu hapšenje i deportacija. NK TOŠK Tešanj

N. H.

8.11.2023

Abubakara Safijanua (Safiyanu), napadača TOŠK-a iz Tešnja, zadesile su velike nedaće od dolaska u klub koji se takmiči u Prvoj ligi FBiH.

Nigerijac je trebao biti veliko pojačanje tešanjske ekipe, nakon što je prošle sezone nastupao za Radnik iz Hadžića, ali se našao u problemu, te bi to moglo rezultovati i hapšenjem 20-godišnjeg fudbalera.

Safijanu je po dolasku u klub odigrao cijele utakmice u prva dva kola, da bi se u 14. minuti susreta protiv gradačačke Zvijezde teško povrijedio, te je tada nastao problem s upravom kluba.

Naime, kako on tvrdi, dobio je samo tri plaće od jula ove godine, kada je i potpisao ugovor s TOŠK-om.

- Došao sam u klub početkom jula i do sada sam dobio samo tri plaće. Ostatak novca mi ne žele dati jer govore da sam došao povrijeđen u klub. Ako sam bio povrijeđen, kako sam prošao ljekarski pregled i odigrao sve utakmice do povrede u trećem kolu? – kazao je Safijanu.

Posljedica toga što ne dobija plaću je da mu je i boravišna dozvola uskraćena.

- Policija je poručila da ću biti uhapšen jer nemam boravišnu dozvolu, a nemam novca da se vratim kući u Nigeriju – rekao je Safijanu, pa nastavio:

- Poštujem grad, klub i navijače, ali neki ljudi iz kluba se sramotno ponašaju. Došao sam do toga da moram posuđivati novac od saigrača kako bih mogao jesti. Igrači kada se nađu u situaciji poput moje traže pomoć svoje porodice, ali moja porodica je daleko.

Dvadesetogodišnjeg Nigerijca od sutra policija u Hercegovini može uhapsiti zbog nelegalnog boravka u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.