NEPREPOZNATLJIVA FORMA

Hrvat na udaru poslije poraza Fenerbahčea: "Zbog njega ne mogu spavati"

Livakovića mnogi smatraju najvećim krivcem za posljednja dva poraza

Livaković: Ispao iz forme. Fenerbahce

N. H.

10.11.2023

Hrvatski golman Dominik Livaković se nalazi na udaru turskih medija zbog pada forme, a nije mu pomogla ni loša partija na sinoćnjoj utakmici u kojoj je Fenerbahče poražen od Ludogoreca.

Mediji su najavljivali da će on tu utakmicu odgledati sa klupe, ali ju je započeo i primio dva gola u porazu svoje ekipe.

Ovo je bio drugi vezani poraz „žuto-plavih“, nakon što su prije toga upisali 19 pobjeda u nizu. Prvo su poraženi od Trabzonspora (2:3) u prvenstvu, da bi nakon toga izgubili i od bugarske ekipe.

Nakon sinoćnjeg susreta turski mediji posebno ističu situaciju kod prvog primljenog gola, dok navijači kritikuju Hrvata.

- Mora se reći da je Livaković imao problema s koncentracijom kod prvog gola. U tom trenutku je suparnički igrač ležao u njegovom petercu. Mislio je da će lopta biti izbačena iz igre. Naravno da je bio u krivu. Bez obzira na sve, igra se ne prekida dok to ne označi sudija – stoji u turskim medijima. 

Navijači su posebno bili kritični, a mnogi ističu da je on glavni problem dva posljednja poraza, uz odbranu.

- Imam problema s njim i zbog njega ne spavam - napisao je jedan od navijača.

Ostaje da se vidi da li će Livaković stajati između stativa u narednom susretu Fenerbahčea, koji će u nedjelju gostovati Adani Demirspor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.