UKUPNO 17 REPREZENTACIJA

Srbija se plasirala, Hrvatska bi trebala, hoće li i BiH: Ovo su ekipe koje su osigurale Euro do sada

Svi navijači bh. reprezentacije voljeli bi vidjeti Bosnu i Hercegovinu na evropskoj smotri najboljih

Srbija na Euru, čeka Hrvatsku. AP - Ansis Ventins / Pixell - N/FSBiH

20.11.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je krah u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Njemačkoj, ali se još uvijek može kvalifikovati.

"Zmajevi" će u martu igrati baraž koji je izboren u Ligi nacija i za nadati se da će tada biti mnogo bolji nego što je bio slučaj u kvalifikacijama.

Svi navijači bh. reprezentacije voljeli bi vidjeti Bosnu i Hercegovinu na evropskoj smotri najboljih. Svoj plasman tamo već su obezbijedile brojne ekipe.

Oni su se već plasirali

To su: Albanija, Austrija, Belgija, Danska, Engleska, Francuska, Mađarska, Nizozemska, Portugal, Rumunija, Srbija, Slovačka, Škotska, Španija, Švicarska, Turska, te domaćin Njemačka.

To je 17 ekipa, još tri će im se priključiti nakon baraža, a nakon utakmica danas i sutra bit će poznata još četiri učesnika Eura.

Svoju kartu može čekirati Češka koja večeras dočekuje Moldaviju od 20:45 sati. Česima igra sve osim poraza, jer bi u tom slučaju Moldavija završila kao druga u grupi E.

BiH prati duel iz Leverkuzena

Bit će zanimljivo u Leverkuzenu gdje Ukrajina dočekuje Italiju. U ovom duelu se direktno odlučuje o putniku na Euro. Podsjetimo, u slučaju da Ukrajina prođe dalje, šalje Finsku nama u baraž. Ako Ukrajina ne prođe, doći će BiH u baražu.

Slovenija dočekuje Kazahstan i Slovenci u tom meču ne smiju izgubiti kako bi ostali drugoplasirani u grupi H iza selekcije Danske.

Sutra će svoju priliku da čekiraju kartu imati Hrvati. "Vatreni" bi pobjedom protiv Armenije završili posao, dok se Velšani nadaju njihovom kiksu.

Inače, žrijeb parova za grupnu fazu Evropskog prvenstva održat će se 2. decembra u Hamburgu.

U prilogu pogledajte kako predikciju jakosnih grupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.