NA ODMORU UTAKMICE

Nije ni čudno što su Francuzi dali 14 golova Gibraltaru: Objavljen snimak Dešamovog govora iz svlačionice

Doskorašnji rekord našeg nacionalnog tima je 10:0, u interesu je da to srušimo, rekao je Dešam

Dešam: Tražio od igrača da nastave s golovima. Screenshot / X

E. Ć.

20.11.2023

Fudbaleri Francuske oborili su rekord kvalifikacija nakon što su nedavno pobijedili Gibraltar sa čak 14:0, a sada je tamošnji savez objavio govor Didijea Dešama (Didier Deschamps) na poluvremenu meča.

"Trikolori" su već nakon prvog poluvremena imali 7:0. Očekivalo se da će povući ručnu i stati, ali nastavili su u istom ritmu, te postigli još sedam golova. 

Sada je poznato i zašto. Dešam nije savjetovao svoje fudbalere da uspore, već im je rekao da nastave s golovima, kako bi srušili rekord.

- Sve pohvale, momci, za prvo poluvrijeme. Nastavimo u istom ritmu i u nastavku utakmice. Neka stvari budu što jednostavnije i kada god možemo postići gol, uradimo to.

Vodimo 7:0, ali nema stajanja, želim istu odlučnost od svih i u nastavku. Doskorašnji rekord našeg nacionalnog tima je 10:0, u interesu je da to srušimo. Nema predaha u nastavku - poručio je Dešam.

Inače, do sada je rekordna pobjeda Francuza bila ona iz 1995. kada su savladali Azerbejdžan sa 10:0, dok je rekord kvalifikacija držala Njemačka zbog trijumfa protiv San Marina iz 2007. od 13:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.