BH. STRUČNJAK

Mehmed Baždarević za "Avaz": Ukrajina je ozbiljan protivnik, ali vjerujem u "Zmajeve"

Kao i za svaku reprezentativnu utakmicu, mora biti jedna jaka, dobro smišljena i pripremljena stratregija, poručio je Baždarević

Baždarević: Vjeruje u "Zmajeve". N/FS BiH

23.11.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnika u polufinalu baraža za Euro 2024. godine. 

"Zmajevi" će 21. marta dočekati selekciju Ukrajine, u susretu u kojem, mora se priznati, ulazimo kao blagi autsajderi. 

Za portal "Avaza" javio se kratko Mehmed Meša Baždarević, nekadašnji selektor BiH, koji je naglasio da je ovo ozbiljna reprezentacija, ali da vjeruje u naše reprezentativce. 

- Kako je viđenje? Da li je moglo gore od ove tri reprezentacije... One su sve ozbiljnije selekcije za nas, kada se vidi, naprimjer, Izrael s druge strane. Ja i dalje ostajem optimista i vjerujem u našu reprezentaciju. Mislim da imaju sasvim dovoljno kvaliteta da izguraju ono što svi želimo. Iako je Ukrajina jedna kvalitetna reprezentacija, svi smo gledali susret s Italijom. Igra se kod nas kući, ali neće biti nimalo lako. Kada se dešavaju ove stvari koje se dešavaju, ja i dalje vjerujem u momke i mislim da imamo ono što je potrebno da odemo na Euro - kazao je Meša Baždarević za portal "Avaza". 

S bivšim selektorom BiH smo razgovarali i o promjenama potrebnim za te susrete. 

- Kao i za svaku reprezentativnu utakmicu, mora biti jedna jaka, dobro smišljena i pripremljena stratregija, kao i organizacija. To je izuzetno važno kada se radi o utakmicama kad nema popravnog. Nadam se da nam niko neće praviti probleme pred ovako važan meč. Prema tome, moramo se fokusirati na Ukrajinu, dobro analizirati. Smatram da imamo kvaliteta i volio bih da se plasiramo na Euro - naglasio je Baždarević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.