KONFERENCIJSKA LIGA

Emeri: Nisam znao da je Modrić igrao za Zrinjski, znao sam za Kolašinca

Engleski velikan u Mostaru za opraštanje bh. predstavnika od Evrope

Emeri: Radi odličan posao na Vila Parku. Platforma X

R. K.

14.12.2023

Večeras od 18 sati i 45 minuta bh. predstavnik Zrinjski u Mostaru dočekuje englesku Aston Vilu.

Povodom te utakmice medijima se obratio Španac Unai Emeri (Emery). Baskijski trener sjajno vodi ekipu iz Birmingema koja ove sezone „melje“ sve pred sobom. Vila je u posljednje vrijeme pobijedila Mančester Siti i Arsenal, zbog čega je na trećem mjestu u Engleskoj. 

U Konferencijskoj ligi je prva s 12 bodova. Druga je Legija iz Varšave s 9, a trećeplasirani AZ Alkmar sa 6 bodova. Posljednja ekipa ove grupe je Zrinjski, koji ima 3 boda.

- Ovo je posljednji susret u grupnoj fazi Evrope. Naravno, ako želimo biti prvi u grupi, moramo minimalno uzeti jedan bod u Mostaru - rekao je Emeri i dodao:

- Zrinjski je ovdje pokazao velik karakter protiv AZ-a, pobijedivši ga velikim preokretom nakon što je gubio 0:3 na poluvremenu, ali i na Vila Parku, gdje je pao tek u 94. minuti susreta.

Očekujem da će Zrinjski biti motiviran i protiv nas na svom terenu. Poštujem ih i taktički mislim da je to dobra ekipa.

Emeriju je tada jedan od novinara postavio pitanje zna li da je za Zrinjski nastupao i Luka Modrić. Na to pitanje Unai je odgovorio:

- Stvarno? Nisam to znao. Znam da je Sead Kolašinac, koji je bio kod mene u Arsenalu iz BiH, ali iskreno nisam znao za Modrića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.