DRAMA U NOĆNIM SATIMA

Šokantni detalji pljačke golmana PSG-a: Suprugu mu udarili šakom u glavu dok je držala dijete

Navodno su u pljački sudjelovale četiri osobe, od kojih su tri uhapšene, a među njima i dvojica maloljetnika

Letelije sa suprugom. Platforma X

N. H.

19.12.2023

U domu golmana PSG-a Aleksandera Letelijea (Alexander Letellier) odvila se prava drama. Nasilni naoružani razbojnici su ga opljačkali, a kako "Le Parisien" saznaje, pljačkaši su prijetili nožem njegovoj supruzi i djecu u dobi od dvije i šest godina. 

Njegova supruga je dobila i udarac u lice dok je u naručju držala dvogodišnje dijete, te su joj prijetili smrću prije nego što im je Letelije predao novac i nakit. Djeca nisu bila žrtve fizičkog nasilja. 

Navodno su u pljački sudjelovale četiri osobe, od koje su tri uhapšene, a među njima i dvojica maloljetnika. 

Jedan od razbojnika je pokušao pobjeći skokom s balkona, ali su ga policajci zaustavili elektrošokerom. U cijeloj akciji je povrijeđen i jedan policajac, kojem je stradalo koljeno. 

Ovo nije prvi put da su igrači PSG-a na meti kriminalaca. Đanluiđija Donarumu (Gianluigi Donnarumma) su napali na ulicama, prijetili mu pištoljem i lakše ga povrijedili, te ga opljačkali za gotovo pola miliona eura. 

U maju 2021. godine otet je otac kapitena pariske ekipe Markinjosa (Marquinhos), dok je i dom bivšeg PSG-ovog igrača Anhela Di Marije (Angel) bio na meti pljačkaša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.