KRAJ GRUPNE FAZE

Jalova pobjeda Milana: "Rosoneri" ispali iz Lige prvaka, Njukasl sve prokockao

Iz grupe F dalje će Borusija Dortmund i PSG

Detalj sa utakmice. AP

E. Ć.

13.12.2023

Fudbaleri Milana su nakon preokreta slavili na gostovanju kod Njukasla (2:1) u 6. kolu Lige prvaka, ali ni to nije bilo dovoljno "Rosonerima" da izbore osminu finala.

U narednu rundu će iz grupe F Borusija Dortmund i PSG koji su remizirali u večerašnjem duelu (1:1), Milan će u Evropa ligu, dok je Njukasl ispao iz Evrope.

Imale su "Svrake" sve u svojim rukama. Njukasl je poveo u 33. minuti sjajnim golom Žoelintona. Engleski tim je odigrao dobro prvo poluvrijeme, ali je drugo u potpunosti pripalo Milanu.

"Rosoneri" su izjednačili preko Kristijana Pulišića (Christian) u 59. minuti, a veliki preokret u 84. minuti donio je Samuel Čukvueze (Chukwueze) koji je u igru ušao samo minut ranije.

Na drugoj utakmici ove grupe Borusija je povela u 51. minuti preko Karima Adejemija (Adeyemi), ali PSG se vratio pet minuta kasnije preko Varena Zaire Emerija (Warren Zaire-Emery). U 76. minuti je poništen gol Kilijanu Mbapeu (Kylian Mbappe), koji je u prvom poluvremenu propustio sjajnu šansu.

Lukas Ernandez (Lucas Hernandez) je proigrao Mbapea u 17. minuti koji je uspio zaobići golmana Borusije Gregora Kobela. Imao je praznu mrežu pred sobom, šutirao je, a onda se sjajnom intervencijom istakao Niklas Zile (Zule) i izblokirao šut Francuza.

Na kraju je Borusija bila prva u ovoj grupi sa 11 bodova, PSG i Milan imaju po osam, ali Parižani su bili bolji u međusobnom omjeru, dok je Njukasl osvojio pet bodova.

Porto je u golijadi savladao Šahtar sa 5:3 u duelu koji je direktno odlučivao o prolasku iz grupe F. Iz ove grupe je Barcelona kao prva prošla dalje, a Katalonci su večeras izgubili kod belgijskog Antverpa sa 3:2.

Svi rezultati večeras odigranih utakmica:

Njukasl - Milan 1:2

Borusija Dortmund - PSG 1:1

Porto - Šahtar 5:3

Antverp - Barcelona 3:2

Atletiko Madrid 2:0

Seltik - Fejnord 2:1.

Ranije danas odigrana su dva susreta: Crvena zvezda - Mančester siti 2:3 i Lajpcig - Jang Bojs 2:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.