POTPISAN MEMORANDUM

Uspostavljena međusobna saradnja FS BiH i FS Saudijske Arabije

Na zajedničkom sastanku razmatrana su brojna pitanja

Potpisan Memorandum o saradnji. N/FSBiH

N. H.

22.12.2023

Veliku čast našem Savezu i predsjedniku Zeljkoviću ukazao je predsjednik Fudbalskog saveza Saudijske Arabije Jasera Al Misehala (Yasser).

Tim povodom je organizovan zajednički sastanak na kojem su razmatrana brojna pitanja, a konkretno je razgovarano o budućim zajedničkim projektima N/FS BiH i SAFF-a. 

Na kraju sastanka, kao znak početka uspješne i plodotvorne saradnje, potpisan je Memorandum o saradnji dvaju fudbalskih saveza.

Ovim zajedničkim dokumentom se otvaraju nove mogućnosti i stvaraju kvalitetniji uslovi za razvoj i trenažni proces mlađih uzrasnih kategorija oba saveza. U narednom periodu će biti realizovani projekti organizacije priprema omladinskih selekcija u obje zemlje. 

Pored ovih projekata bilo je riječi o podršci u izgradnji nacionalnog stadiona, proširenju kapaciteta Trening centra u Zenici, koji bi u narednom periodu bio mjesto okupljanja i priprema mlađih selekcija Saudijske Arabije. Poseban akcenat je stavljen na buduću investiciju koja se odnosi na izgradnju hotela u okviru sjedišta N/FS BiH. 

Proširenjem smještajnih kapaciteta stvorit će se preduslovi da mlađe nacionalne selekcije mogu istovremeno obavljati pripreme u Zenici i Sarajevu. Predsjednik Zeljković je u svom obraćanju istakao nove programe u podizanju kvaliteta domaćih takmičenja kojima rukovodi N/FS BiH.

- Danas smo u Džedi postigli značajan korak ka jačanju međunarodne saradnje i unapređenja razvoja fudbala u Bosni i Hercegovini. S ponosom objavljujem da smo postigli dogovor o uspostavi saradnje između Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog saveza Saudijske Arabije. Tokom sastanka s predsjednikom SAFF-a, Jaserom Al Misehalom,  razgovarano je o različitim oblicima međusobne saradnje koja će u budućnosti doprinijeti razvoju fudbala u obje zemlje. 

Ovim putem želim izraziti svoje neskriveno zadovoljstvo što smo potpisali Memorandum o saradnji, koji nam omogućava zajednički rad na projektima usmjerenim prema razvoju i sportskoj edukaciji mlađih uzrasnih selekcija. 

Želim se zahvaliti predsjedniku Al Misehalu na srdačnom dočeku, iskrenoj dobrodošlici i konstruktivnom dijalogu. Vjerujemo da će naša saradnja biti dugotrajna i plodonosna, što će u konačnici donijeti novu vrijednost u daljem radu oba nacionalna saveza -  rekao je Vico Zeljković.

Memorandum o saradnji označava početak konkretne saradnje, a time se otvaraju vrata zajedničkom radu i razvoju mlađih uzrasnih kategorija, kao i unapređenju fudbala u obje zemlje. Predsjednici Vico Zeljković i Jaser Al Misehal su iskazali optimizam u vezi sa sadržajem potpisanog sporazuma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.