NIŠTA OD BRAZILA

Karlo Anćeloti produžio ugovor s Realom do 2026. godine

Anćeloti se smatra jednim od najvećih trenera svih vremena

Karlo Anćeloti. Twitter

S. S.

29.12.2023

Proslavljeni italijanski trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) produžio je u petak ugovor s Real Madridom do juna 2026. godine, što isključuje opciju da postane selektor brazilske nogometne reprezentacije.

- Real Madrid i Karlo Anćeloti postigli su dogovor o produženju ugovora do 30. juna 2026. godine - saopćeno je iz Reala.

U julu ove godine u medijima je pisano da će 64-godišnji Anćeloti postati prvi stranac koji će trenirati Brazil u skoro 60 godina nakon što završi svoj trenutni ugovor s Realom iduće godine.

Divna osoba

Brazilski nogometni savez (CBF) imenovao je Fernanda Diniza kao privremenog selektora, jer su očekivali da bi Anćeloti mogao preuzeti selektorsku poziciju za Kup Amerike 2024. godine.

Tadašnji predsjednik CBF-a, Ednaldo Rodriguez, proveo je mjesece u pregovorima s Anćelotijem, koji je prethodno izjavio da će posao u Realu biti njegov posljednji u nogometu.

- Htjeli smo ga angažirati ne samo zbog njegovih rekorda, već i zato što je divna osoba - rekao je Rodriguz beIN Sportsu ranije ove godine. "Oni koji su radili s njim kažu da je otvoren, obrazovan i cijeni brazilski nogomet".

Četiri Lige prvaka

Međutim, pod Dinizovim vodstvom problemi Brazila na terenu su se nastavili, a trenutno zauzimaju šesto i posljednje mjesto za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Anćeloti se smatra jednim od najvećih trenera svih vremena.

Osvojio je Ligu prvaka četiri puta - dvaput s AC Milanom i također dvaput s Real Madridom.

Osvojio je domaće naslove u ligama s Realom i Milanom, u Engleskoj s Čelzijem, u Njemačkoj s Bajernom i u Francuskoj s PSG-om.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.