NAPADAČ "PLAVACA"

Čelzi je računao na Džeksona za duel s Liverpulom, a onda je reagovao selektor Senegala

Sa Afričkog kupa nacija je ispao u ponedjeljak, bilo je dovoljno vremena da se javi, ali onda je selektor Senegala donio odluku

Džekson: Ipak propustio duel protiv Liverpula. AP

E. Ć.

31.1.2024

Fudbaleri Liverpula i Čelzija igraju utakmicu 22. kola engleske Premijer lige, a "Plavci" su na Enfild doputovali bez napadača Nikolasa Džeksona (Nicolas Jackson).

Džekson je sa svojim Senegalom ispao sa Afričkog kupa nacija i u Čelziju su planirali da ga koriste za večerašnji duel, međutim selektor Senegala Aliu Sise (Aliou Cisse) mu nije dozvolio.

Senegal je ispao u ponedjeljak, u Čelziju su računali da ima dovoljno vremena da se priključi timu, ali je onda Sise odlučio da se reprezentativci vrate u Dakar,  glavni grad Senegala, prije povratka u klubove.

Trener Čelzija Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino) je spomenuo Džeksona na konferenciji za medije u utorak, te sugerirao kako bi mu njegov energičan stil bio koristan protiv izabranika Jirgena Klopa (Jurgen Klopp).

- Nedostaje nam ova agresivnost koju on pruža ispred, on mnogo trči, napor je ogroman i pomaže ekipi da pritisne visoko, oporavi se i onda postigne golove, jer i on postiže golove.  Sebično, ali sretan sam što je Senegal ispao - rekao je Poketino.

Ipak, Sise je pokvario planove Poketinu i Čelziju. Inače, Čelzi je krenuo u sastavu: Petrović, Čilvel, Badiašil, Sivla, Disasi, Kaisedo, Fernandez, Sterling, Madueke, Galager i Palmer.

S druge strane, Liveprul je počeo sa sljedećih 11: Alison, Bredli, Konate, Van Dajk, Gomez, Soboslaj, Mekalister, Džons, Diaz, Žota i Nunjez.

Liverpul na poluvremenu vodi sa 2:0 golovima Dioga Žote (Jota) u 23. i Konora Bredlija (Conor Bradley) u 39. minuti. Vrijedi istaći da je Darvin Nunjez (Darwin Nunez) u nadoknadi prvog dijela promašio penal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.