NOVI ANGAŽMAN

Prosinečki zvanično predstavljen: Radit ću najbolje što mogu, nadam se uspjehu reprezentacije Crne Gore

Selektora svi znate i bio je naš prvi izbor kada je došlo do rastanka sa Radulovićem, rekao je Savićević

Prosinečki i Savićević tokom predstavljanja. FSCG

E. Ć.

4.2.2024

Proslavljeni hrvatski fudbaler i bivši selektor BiH Robert Prosinečki je zvanično predstavljen kao nasljednik Miodraga Radulovića na klupi Crne Gore.

- Obećali smo ime selektora krajem januara, zakasnili smo nekoliko dana, ali nije problem. Selektora svi znate i bio je naš prvi izbor kada je došlo do rastanka sa Miodragom Radulovićem.

Puno ponuda

Bilo je puno ponuda, nisam želio da odlučujem do sjednice Izvršnog odbora i plana, menadžeri su kao i uvijek nudili. U januaru je dosta tih kandidata našlo angažmane, ali prvi i jedini razgovor je bio sa Prosinečkim. Poslije prvog razgovora je Robert izrazio želju da dođe i nakon toga ni sa jedne strane nije bilo uslovljavanja - istakao je Savićević na konferenciji za medije.

Prosinečki je, osim Bosne i Hercegovine, još bio selektor i Azerbejdžana.

- Zadovoljan što sam ovdje. Radit ću najbolje što mogu i nadamo se uspjehu. Posebno u Ligi nacija koja nam je vrlo važna. Crna Gora ima reprezentaciju koja može da igra sa svakim. 

Radit ćemo najbolje što možemo, vjerujem uz podršku svih. Slijede prijateljske utakmice, put u Antaliju, imamo dosta vremena da se pripremimo, da se upoznamo sa novim radom i igračima.

Neke igrače znam, Marko Vešović je bio kod mene u Crvenoj zvezdi. Ostalo ću u hodu… Imamo kvalitet, igrače koji su već standardni i koji su vođe, Stefana Savića, Stevana Jovetića, Adama Marušića… Gledat ćemo i mlađe - naveo je Prosinečki.

Kako će izgledati tim

On je dobio ugovor na godinu dana. Na pitanje kako će izgledati Crna Gora pod njegovom komandom, Prosinečki je rekao:

- Mogu da najavljujem puno toga, ali nećemo se bojati nikoga, pokazat ćemo ponos, nastojat ćemo da dominiramo. I ja sam pobjednik, igrao sam u velikim klubovima, iako nažalost nisam vodio velike klubove. 

Bit će to sigurno Crna Gora sa motivacijom, sa nekim novim vjetrom koji dolazi mojim dolaskom. U martu ćemo biti osam dana zajedno, imat ćemo dva meča, pravit ćemo atmosferu i igru za ono što nas čeka. I Liga nacija je izuzetno važna jer donosi prohodnost na velika takmičenja.

Crnoj Gori je malo nedostajalo u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. Nekada je potrebno imati i malo sreće. Pet godina sam do sada radio kao selektor, mislim da sam bio uspješan, na klupi Azerbejdžana, a tamo to nije lako. 

Posao je takav, negdje ide, a negdje ne ide. Možda su novinari u pravu kada kažu da je selektorski posao više za mene - poručio je Prosinečki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.