SELEKTOR

Milošević: Ahmedhodžić će igrati za BiH u baražu za EURO 2024

U kontaktu sam s igračima, a u narednom periodu planiram putovanje u Njemačku i Tursku, gdje igra mnogo naših reprezentativaca

Savo Milošević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. N/FSBiH

Anadolija

6.2.2024

Savo Milošević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, period do baraža za UEFA EURO 2024, kako kaže, koristi da reprezentativce upozna s planom rada pred meč s Ukrajinom, koji će se igrati 21. marta u Zenici.

U kontaktu sam s igračima

- U kontaktu sam s igračima, a u narednom periodu planiram putovanje u Njemačku i Tursku, gdje igra mnogo naših reprezentativaca. Tamo ću pogledati njihove utakmice i iskoristiti priliku da razgovaramo uživo. Uglavnom, svima smo predočili šta u taktičkom smislu planiramo da radimo i vjerujem da ćemo spremno dočekati baraž - rekao je u intervjuu za oficijelnu web stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) Milošević, te kako prenosi Anadolija dodao:

Zadovoljni smo trenutnom formom igrača

- Zadovoljni smo trenutnom formom igrača, koji većinom igraju veoma dobro za svoje klubove. Međutim, sve je to relativno i najbitnije nam je da svi budu zdravi do baraža i da ih sve imamo na okupu u predstojećoj, veoma važnoj reprezentativnoj akciji.

Na pitanje o eventualnim novim imenima u “A“ timu, Milošević je odgovorio:

- Što se tiče novih igrača, tu može biti samo neko ime iz mlade reprezentacije ako bude trebalo popuniti neke praznine. Oni su budućnost ove reprezentacije i na njih računamo. Na proteklim okupljanjima smo provjerili nekolicinu novih igrača i imamo jasnu sliku šta od koga možemo da očekujemo.“

Milošević je naglasio da će i stoper Sheffield Uniteda Anel Ahmedhodžić, nakon što je propustio nekoliko reprezentativnih okupljanja, opet biti na raspolaganju nacionalnom timu Bosne i Hercegovine u baražu.

- Kao što sam ranije rekao, priča oko njega je završena. Bitno je da bude zdrav u martu i na njega računamo u baražu - kazao Milošević.

Smatra da Bosna i Hercegovina može ostvariti plasman na veliko takmičenje.

Neće biti lako u baražu

- Neće biti lako u baražu, pogotovo što nam je prvi protivnik veoma kvalitetna Ukrajina. Dobro je što igramo na domaćem terenu, nadam se dvije utakmice. Ovakav tip baraža je komplikovan i na jednu utakmicu sve je moguće. Vjerujem da možemo ostvariti uspjeh i plasirati se na Evropsko prvenstvo. Sve smo podredili tome - optimista je Milošević.

Prokomentarisao je i prijateljsku utakmicu sa Engleskom koja će biti odigrana u junu.

Dogovoren meč sa Engleskom

- Dobra stvar za našu reprezentaciju je što je dogovoren meč sa tako jakim i atraktivnim protivnikom kao što je Engleska. Takve utakmice ti uvijek pokažu gdje si u odnosu na najveće timove i predstavljaće veliko iskustvo, pogotovo za mlađe igrače. Međutim, taj meč je daleko i naša razmišljanja su sada usmjerena isključivo na ono što nas čeka u baražu - poručio je Milošević.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će saznati imena protivnika i u UEFA ”A” Ligi nacija 8. februara od 18 sati kad je zakazan žrijeb u Parizu. ​​​​​​​

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.