BIVŠI AS ŽELJEZNIČARA

Rade Bogdanović: Fudbalerima su udarile pare u glavu, vidite koliko siluju

Nikada ne bih mogao biti trener, da mi igrač dođe na trening u Ferrariju, rekao je Bogdanović

Bogdanović: Današnji fudbaleri nisu za uzore. Screenshot

E. Ć.

7.2.2024

Rođeni Sarajlija i bivši fudbaler, između ostalih, Željezničara, Atletiko Madrida i Verdera iz Bremena, a sada TV komentator Rade Bogdanović ponovo je dospio u centar pažnje svojom izjavom.

Bogdanović je na Prvoj TV istakao ogorčenost današnjim ponašanjem fudbalera. Naveo je i primjer Danija Alvesa, slavnog Brazilca kojem se sudi zbog optužbi za silovanje.

- Nikada ne bih mogao biti trener, da mi igrač dođe na trening u Ferrariju. Vidite li koliko su se oni osilili. Koliko ima silovanja. Zbog toga je i počelo suđenje Daniju Alvesu, najtrofejnijem fudbaleru. Osilili su se. Mediji i ogromne pare su im udarili u glavu - rekao je Bogdanović.

Voditeljica ga je upitala zna li jednog fudbalera kojem novac nije udario u glavu.

- Najbolji primjer je Vladimir Jugović kada je Srbija u pitanju. Naravno, ima ih jako puno, ali ih nema u medijima jer im nisu interesantni. Medije više zanima neka budala koja je prokockala sve, koja se drogira, tuče ženu.

Ja znam čovjeka koji je osvojio Lige prvaka, ozbiljne paruštine zaradio, ima ženu i djecu, a vozi se tramvajem. No u većini slučajeva fudbalera nisu dobar primjer za mlade - poručio je Bogdanović.

Podsjetimo, Bogdanović je i ranije svojim izjavama dolazio u centar pažnje. Poznat je kao neko ko se ne libi kritikovati nikoga, te često kaže nešto što niko ne bi rekao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.