BRILJIRAO HALAND

Mašina se upalila i gazi sve pred sobom: Siti upisao 10. pobjedu u nizu i vratio se na vrh

Siti sada ima 52 boda, odnosno jedan više od prvog pratioca Liverpula, te tri više od trećeplasiranog Arsenala

Siti: Prvoplasirani na tabeli. AP

N. H.

10.2.2024

Fudbaleri Mančester sitija su u okviru 24. kola engleskog Premijeršipa slavili na stadionu Etihad protiv Evertona rezultatom 2:0.

Pobjedu "Građanima" ponovo je donio nevjerovatni norveški napadač Erling Haland (Haaland). 

Mreže na Etihadu su mirovale do 71. minute, a onda trenutak magije i prihvatanje neizbježnog - Haland je postigao novi gol u sezoni. 

Četrnaest minuta kasnije, Kevin De Brujne (Bruyne) oduzima jednu loptu na svojoj polovici, šalje dugu loptu, a Norvežanin prolijeće pored svog protivnika i izlazi jedan na jedan sa golmanom, što lako rješava i postiže svoj drugi gol na utakmici, a 16. u sezoni engleskog prvenstva. 

Napadač "Karamela" Beto je uspio u prvoj minuti sudijske nadoknade smanjiti rezultat, ali je njegov gol, s pravom, poništen i Siti je mirno priveo utakmicu kraju.

Mančester sitiju je ovo bila 10. pobjeda u nizu u svim takmičenjima, a ona im je, barem dok ne završi utakmica Liverpula, donijela povratak na vrh tabele Premijeršipa. 

Siti ima 52 boda, odnosno jedan više od prvog pratioca Liverpula, te tri više od trećeplasiranog Arsenala. 

Everton je ostao na 18. poziciji sa 19 osvojenih bodova, te im predstoji borba za opstanak, kojoj je najviše kumovalo to što su im bodovi bili oduzeti zbog kršenja finansijskih pravila. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.