POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Tužilaštvo HNK zatražilo pritvor za Mostarca koji je prijetio Baki Sliškoviću

Osumnjičen da je počinio KD oštećenje tuđe stvari u stjecaju s produženim KD ugrožavanje sigurnosti više osoba

Slišković: Prijavio prijetnje. Facebook

Meliha Smajkic

14.2.2024

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona danas su potvrdili da su Općinskom sudu u Mostaru podnijeli prijedlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog B. G. (31) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293 st.1. u stjecaju sa produženim krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti više osoba iz čl. 183. st.2. KZ FBiH, na štetu članova porodice S. iz Mostara.

- Pritvor je osumnjičenom B.G. predložen iz razloga, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna -odgovorili su za portal "Avaza" iz Tužilaštva HNK na upit u vezi s prijetnjama upućenim legendarnom fudbaleru Blažu Baki Sliškoviću.

Dodali su i da u saradnji s MUP-om HNK, odnosno Policijskom upravom Mostar nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.      

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.