LA LIGA

Kiks Reala u predgrađu Madrida: U redovima Đirone zadovoljno trljaju ruke

Real je s ovim bodom uspio povećati prednost nad drugoplasiranom Đironom, koja ima utakmicu manje

Detalj sa utakmice Rajo Valjekana i Real Madrida. AP

N. H.

18.2.2024

Fudbaleri Real Madrida su remizirali sa Rajom Valjekanom u 25. kolu španske La Lige. Rezultat na kraju susreta glasio je 1:1. 

Kraljevski klub je u prednost došao već u 3. minuti. Nakon poigravanja u sopstvenom šesnaestercu uspjeli su izbaciti loptu i krenuti u kontranapad, koji su riješili u svega nekoliko poteza, a na kraju gol je postigao španski napadač Hoselu (Joselu). 

Do poravnanja došlo je u 28. minuti. Kamavinga (Camavinga) je igrao rukom u svom šesnaestercu, a nakon pregledanja VAR-a dosuđen je penal za domaću ekipu. Napadač Rajo Valjekana Raul de Tomas preuzeo je odgovornost i postigao gol za ispostavit će se konačan rezultat. 

Do kraja susreta oba tima su imala svoje šanse, ali nije bilo pobjednika. 

Duboko u sudijskoj nadoknadi Real je ostao sa igračem manje nakon što je Dani Karvahal udario suparnika glavom u nos jer ga je vukao za dres. 

Real je s ovim bodom uspio povećati prednost nad drugoplasiranom Đironom, koja ima utakmicu manje. Kraljevi sada imaju 62 boda, što je za šest više od drugoplasiranog. Rajo Valjekano je 14. sa 25 osvojenih bodova, osam više od Kadiza koji je 18., odnosno prvi u opasnoj zoni.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.