VELIKA KRIZA

Legendarni Italijan otjeran sa klupe velikana nakon užasne serije rezultata, nasljednik već poznat?

Dolazi trener koji je otjeran usred AKN-a

Fudbaleri Olimpika iz Marselja dobit će i četvrtog trenera. Platforma X

H. J. I.

19.2.2024

Fudbaleri Olimpika iz Marselja dobit će i četvrtog trenera u aktuelnoj sezoni nakon što je uprava kluba odlučila da se zahvali Đenaru Gatuzu i tako ga faktički otjera nakon serije slabih rezultata.

Francuski velikan se nalazi u velikoj krizi, sedam mečeva već ne znaju za pobjedu u svim takmičenjima, zbog čega su u šampionatu pali na deveto mjesto, ispali iz Kupa, dok u Ligi Evrope moraju da jure trijumf u revanšu protiv Šahtjora. 

Gatuzo je na klupu kluba sjeo 27. septembra nakon otkaza koji je uručen Marselinu, a sedam dana je ulogu menadžera obavljao Žak Abardonado do dolaska Italijana.

Na kraju njegov bilans na klupi iznosi po devet pobjeda i remija uz šest poraza i neće baš po lijepom pamtiti boravak u Marselju, baš kao što nije ni prethodni angažman u Valensiji.

Fabricio Romano je prenio informaciju da je zamjena već spremna, pa bi tako u klub trebalo da dođe Žan-Luj Gase, čovjek koji će ove godine napuniti 71. On je nedavno dobio otkaz na klupi Obale Slonovače poslije grupne faze Kupa afričkih nacija, a nakon toga je selekcija osvojila pehar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.