OVO NIKO NIJE OČEKIVAO

Anćeloti dao Modriću ponudu koja se ne odbija: Sad je sve na Hrvatu

Kapiten hrvatske reprezentacije mora se odlučiti želi li ostati u Madridu ili svoju sreću potražiti negdje drugo

Anćeloti: Želi Modrića u stručnom štabu. AP

N. H.

20.2.2024

Hrvatskom reprezentativcu Luki Modriću bliži se kraj igračke karijere u madridskom Realu, ali to ne znači striktno i odlazak i redova "Kraljevskog kluba". 

Naime, kako javlja "The Athletic", italijanski stručnjak Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) vidi ga u svom stručnom štabu, a hrvatski fudbaler je dobio ponudu da bude jedan od pomoćnika odluči li se penzionisati na kraju sezone. 

Inače, ova ideja nije nova, pošto je Anćeloti to isto ponudio Modriću i prije dva mjeseca, ali se tada Hrvat samo zahvalio. Iako nije dao "definitivno ne", Modriću je prioritet da nastavi igrati i nakon ove sezone. 

"The Athletic" prenosi da kapiten hrvatske reprezentacije tek treba donijeti odluku o budućnosti, a njemu se ne žuri s donošenjem odluke. 

Anćeloti je nedavno i komentarisao Luku Modrića.

- Kao što sam već rekao i ranije, Luka je legenda fudbala, legenda Real Madrida. Odluke za sljedeću sezonu mora donijeti on - rekao je trener Reala.

Modrić je "ispao" iz prve postave Reala i ne uživa status kao ranije. Odigrao je 28 utakmica, ali ih je samo 16 započeo u prvih 11, zbog čega se sve ćešće spekuliše o njegovom odlasku iz glavnog grada Španije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.