ŽIVOT IZ FILMA

Filmska priča preminulog velikana: Dotakao dno, nije želio čistiti toalete i na kraju se obogatio

Loše životne odluke su 2014. dovele do finansijskog kraha Bremea, a bio je blizu toga i da izgubi kuću

Andreas Breme. Platforma X

N. H.

20.2.2024

Fudbalski svijet će Andreasa Bremea (Brehme) pamtiti po penal u finalu Svjetskog prvenstva 1990. godine, koji je Njemačkoj donio titulu.

Međutim, dva desetljeća kasnije je legendarni fudbaler dotakao dno. 

Loše životne odluke su 2014. dovele do finansijskog kraha, a zbog duga koji je porastao na 250 hiljada eura prijetilo mu je da ostane bez kuće. 

Franc Bekenbauer (Franz Beckenbauer), selektor njemačke reprezentacije iz 1990. godine, pozvao je njegove bivše saigrače da pomognu Bremeu.

- Imamo odgovornost pokušati ga izvući iz te situacije. Dao je puno njemačkom fudbalu, donio zemlji titulu svjetskog prvaka. Njemački fudbal sada mu mora zahvaliti tako da mu pomaže - kazao je tada Bekenbauer.

Prva ponuda stigla je od bivšeg nogometaša Oliviera Štraubea (Straube), čija se kompanija bavi čišćenjem i održavanjem WC-a.

- Voljni smo zaposliti Andreasa u našoj kompaniji za čišćenje toaleta i sanitarnih čvorova. On će shvatiti šta stvarno znači rad i stvarni život. To će mu pomoći da poboljša svoj imidž - rekao je Štraube.

Na kraju, Breme nije morao čistiti toalete, opet je stao na noge i zaradio bogatstvo zahvaljujući svojoj novoj kompaniji, specijaliziranoj za izgradnju hibridnih terena, na čijem čelu je bio sve do svoje smrti u 64. godini od srčanog udara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.