BOGATI BRITANAC

Velike vijesti za navijače Junajteda: Retklif i zvanično vlasnik 27,7 posto dionica kluba

Ovo označava kompletiranje transakcije, ali i početak naših napora da vratimo Mančester junajted u vrh engleskog, evropskog i svjetskog fudbala

Retklif: Kompletirana kupovina dionica. Platforma X

E. Ć.

21.2.2024

Mančester junajted je izdao saopćenje u kojem je naveo da je vlasnik kompanije INEOS i drugi najbogatiji Britanac Sir Džim Retklif (Jim Ratcliffe) investirao 300 miliona dolara u razgovj infrastrukture.

- Mančester junajted sa zadovoljstvom može da potvrdi da je ser Džim Retklif kompletirao kupovinu 27.7 posto akcija kluba, nakon dozvole i ispunjavanja svih uslova postavljenih od strane Fudbalske asocijacije i Premijer lige - saopćeno je iz kluba za Old Traforda.

Ponuda Travelers limitida za kupovinu do 25 posto akcija klase A po cijeni od 33 dolara po akciji istekla je minut do ponoć 16. februara 2024. godine.

- akon isticanja ponude, Trawlers Limited pristao je da plati 13.237.834 akcija prema vrijednosti tendera. Trast kompanija N.A, koja je čuvala ponudu, odredila je da se radi o 26,2 posto.

Poslije zatvaranja ponude i kupovine akcija Klase B, ser Džim Retklif investirao je u klub 200 miliona dolara za dodatne akcije klase A i B i time se njegovo vlasništvo procjenjuje na oko 27,7 posto, uz obavezu da do 31. decembra 2024. godine bude uloženo još 100 milona dolara. Ti fondovi će biti uloženi u buduće investicje u infrastrukturu na Old Trafordu - saopćili su iz Junajteda.

Oglasio se i Sir Džim Retklif.

- Velika je čast i odgovornost biti suvlasnik Mančester junajteda.

Ovo označava kompletiranje transakcije, ali i početak naših napora da vratimo Mančester junajted u vrh engleskog, evropskog i svjetskog fudbala, sa prvoklasnom infrastrukturom za naše navijače. Rad na ostvarenju ovih ciljeva od danas će se ubrzati - poručio je Džim Retklif.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.