ENGLESKA

Trener Ahmedhodžića kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja

Fudbalski savez kaznio je Vildera pošto je, između ostalog, suđenje sudije Tonija Harintona nazvao smiješnim

Vilder: Trener Šefild junajteda. PlatformaX

R. K.

21.2.2024

Trener Šefild junajteda i bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića Kris Vilder (Chris Wilder), kažnjen je sa 11.500 funti zbog komentarisanja suđenja poslije poraza od Kristal Palasa u engleskoj Premier ligi.

Fudbalski savez (FA) kaznio je Vildera pošto je, između ostalog, suđenje sudije Tonija Harintona (Tonyja Hurringtona) nazvao “smiješnim“.

Engleski savez naveo je da je trener kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja. Osim kritika glavnom sudiji, Vilder je optužio jednog od pomoćnih sudija za nepoštovanje, pošto je jeo sendvič dok su razgovarali poslije utakmice.

Anelov Šefild je u januaru izgubio od Kristal Palasa 2:3, uprkos tome što je vodio u dva navrata, a Vilder je poslije utakmice kritikovao sudije.

- Još jedan smiješan nastup sudije. Jedan premijerligaški sudija, koga dugo poznajem i koji je pošten, rekao mi je da će svaka odluka koja može da ode i na jednu i na drugu stranu 50-50, ići protiv. Imali smo dva žuta kartona u prvom poluvremenu koji uopšte nisu bili kartoni. Neću pustiti da to prođe neopaženo i da ne kažem ništa. Bio sam kod sudije i to sam mu rekao - rekao je tada Vilder.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.