PREMIJER LIGA

Ludnica u Engleskoj: Liverpul pobijedio u 99. minuti, pa gazda Notingema krenuo u tunel za sudijom

Čuli su ga da kaže "svake sedmice, svake sedmice" na aut liniji, vjerovatno aludirajući na prethodne odluke koje nisu išle u korist njegovog kluba

Marinakis: Želio raspraviti sa sudijom Tirnijem. Platforma X

E. Ć.

2.3.2024

Fudbaleri Liverpula su danas do pobjede na gostovanju kod Notingem Foresta (1:0) stigli u 99. minuti, a nakon meča je gazda "Šumara" Evangelos Marinakis jurio sudiju Pola Tirnija (Paul Tierney) u tunelu stadiona.

Činilo se da će Notingem Forest doći do bitnog boda u borbi za opstanak, ali je u devetoj minuti nadoknade pogodio Urugvajac Darvin Nunjez (Darwin Nunez).

"Redsi" su slavili, dok su "Šumari" bili bjesni na sudije. Prvobitno je bilo predviđeno da se u nadoknadi igra osam minuta.

Evangelos Marinakis stajao je na aut liniji do posljednjeg sudijskog zvižduka, a onda je krenuo za sudijama u tunelu.

Čuli su ga da kaže "svake sedmice, svake sedmice" na aut liniji, što je vjerovatno bila referenca na prethodne sudijske odluke za koje je smatrao da su išle protiv njegovog kluba.

Išao je on za Tirnijem, ali su glavni sudija i njegovi pomoćnici brzo ušli u svlačionicu.

Marinakis se, piše "The Athletic", malo smirio kada je naišao veznjak Notingema Niko Domingez (Nico Dominguez) kojeg je pitao o ozbiljnosti njegove povrede.

Liverpul je nakon ove pobjede ostao prvi sa 63 boda, četiri manje ali i utakmicu manje ima Mančester siti. Notingem Forest je, s druge strane, na 17. mjestu sa 24 boda.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.