ODABRAO NJEMAČKU

Mladi as Bajerna okreće leđa Srbiji

Prema njemačkim medijima, novi as Bajerna bi uskoro trebao dobiti poziv za seniorsku selekciju Njemačke

Aleksandar Pavlović. Instagram

D. H.

11.3.2024

Fudbaler Bajerna Aleksandar Pavlović (19) jedna je od glavnih fudbalskih tema u Njemačkoj.

Stavljena tačka

Sjajni fudbaler uskoro treba da donese odluku za koju reprezentaciju će u budućnosti nastupati. Prema njemačkim medijima, novi as Bajerna bi uskoro trebao dobiti poziv za seniorsku selekciju Njemačke čime će definitvno biti stavljena tačka na ovu temu.

Nedavno je srbijanska delegacija boravila u Mihenu, gdje su obavljeni razgovori s roditeljima i samim igračem, te ih uvjeravala da njihov sin treba da odabere seniorsku reprezentaciju domovine svojih roditelja. Tada im je rečeno da će Pavlović odluku donijeti nakon Evropskog prvenstva.

- Vrlo je važno da se naglasi da smo u kontaktu s Pavlovićem, odnosno njegovim roditeljima nekoliko meseci. Intenzivno smo razgovarali i kada su obaveze obje strane to dozvolile dogovoreno je da se vidimo u Minhenu. Prije svega bih želio i Aleksandru i njegovim roditeljima da zahvalim na razumijevanju i izdvojenom vremenu. Razgovor je bio obostrano konstruktivan i direktan. Iskreno vjerujem da su prepoznali najbolju namjeru selektora Dragana Stojkovića i odgovornih ljudi za funkcionisanje A tima, da Aleksandar na adekvatan način bude priključen najboljoj selekciji Srbije - rekao je Stojanović tada za zvanični sajt FSS.

Fenomenalne igre

Sve su to Nijemci pratili, a, kako prenosi "Bild", trenutna tendenciju selektora Juliana Nagelsmana je da pozove Pavlovića za prijateljske utakmice protiv Francuske i Nizozemske koje se igraju ovog mjeseca.

- Razlozi što ga je Julian Nagelsman odlučio zvati su fenomenalne igre u dresu Bajerna, ali i činjenica da ga Srbija pokušava nagovoriti da igra za njih i da bude dio tima koji će igrati na Evropskom prvenstvu - prenosi "Bild".

Pavlović je odigrao ukupno 17 utakmica za Bavarce, na kojima je postigao dva gola i upisao dvije asistencije. Za sada ima dva nastupa za reprezentaciju Njemačke do 20 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.