OBJAVIO ODLUKU

Najtraženiji trener konačno "prelomio": To je mjesto gdje želim biti naredne sezone

Povezivali su ga s Bajern Minhenom, Real Madridom i Liverpulom, a danas se obratio medijima

Alonso: Donio odluku. Platforma X

E. Ć.

29.3.2024

Španski trener Ćabi Alonso (Xabi) potvrdio je kako ostaje na klupi Bajera iz Leverkuzena i da će tim voditi i naredne sezone.

Alonso je tvorac najvećeg čuda ove sezone. "Apotekari" su na putu da osvoje titulu prvaka Njemačke i prekinu 11-godišnju dominaciju Bajern Minhena.

Stao u kraj glasinama

Kružile su glasine o tome gdje će Alonso nastaviti karijeru, povezivan je s Real Madridom, Bajern Minhenom, ali i Liverpulom koji će ostati bez Jirgena Klopa (Jurgen Klopp).

Međutim, Španac je sada stavio "tačku na i" kada je riječ o tim glasinama.

- Imao sam jako dobre razgovore s klubom i saopćio sam im da želim ostati u klubu. Nakon brojnih priča o mojoj budućnosti odlučio sam iskoristiti ovu pauzu, sagledati sve i donijeti odluku. Ovo je najbolje mjesto za mene - rekao je Alonso.

Nije želio spominjati klubove s kojima je povezivan. Samo je naveo da su to timovi s kojima ga veže prošlost.

Klubovi s kojima ga veže prošlost

- Neću govoriti o Liverpulu ili Bajernu. To su veliki klubovi i s njima sam povezan zbog prošlosti. Ipak, sad sam na mjestu gdje želim biti. Nije vrijeme da sad govorim o budućnosti, želim se dodatno razviti u Bajeru.

Zahvalan sam Bajeru, rukvodstvu tima, igračima i navijačima. Osjećam da je ovako najbolje, da nastavimo zajedno. Igračima sam već saopćio odluku - poručio je Ćabi Alonso.

Podsjetimo, Ćabi Alonso je preuzeo Bajer Leverkuzen 5. oktobra 2022. godine, kada je tim bio pretposljednji u Bundesligi.

Totalno ga je preporodio i sada s njim juriša na titulu prvaka Njemačke, a igra i Evropa ligu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.