ANTONIO KASANO

Bivši italijanski reprezentativac: Murinjo više nije sposoban da ikoga trenira

Portugalski stručnjak je osvojio 25 klupskih trofeja, a više puta je proglašen za najboljeg trenera godine

Murinjo: Posljednji angažman imao u Romi. PlatformaX

R. K.

9.4.2024

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo (Jose Mourinho), poznat je kao čovjek koji je osvojio sve što je mogao osvojiti jedan klupski fudbalski trener.

U posljednje vrijeme Murinjo polako kao da gubi snagu, što se najbolje pokazalo u mandatu koji je imao u italijanskoj Romi.

Trofej sa Romom

Iako je osvojio Konferencijsku ligu sa "Vučicom", Žoze nije bio onaj pravi dok je vodio klub iz Rima, što je na kraju i dovelo do otkaza.

Portugalac je sredinom januara dobio otkaz u Romi, a došao je na klupu Vučice u junu 2021. godine.

Pored osvajanja Konferencijske lige, Murinjo je Romu vodio i do finala Europa lige, gdje su poraženi od Sevilje.

Pored dva sjajna finala dvije godine zaredom, ipak loši rezultati u ovoj sezoni presudili su iskusnom portugalskom treneru.

Kasano: Murinjo je gotov

Legendarni italijanski igrač Antonio Kasano (Kassano), prozivao je Murinja u svojim intervjuima, te govorio kako Murinjo nije sposoban da ikoga trenira.

- Kao trener, Murinjo je gotov. Više nije sposoban nikoga da trenira. On i danas radi iste stvari kao i prije deset godina. Daniele De Rosi (De Rossi), koji ga je naslijedio na klupi Rome, pokazao je da Rimljanji imaju dobre igrače i radi odličan posao - rekao je Antonio Kasano.

Žoze Murinjo je u dosadašnjoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio  Benfiku, Leiriju, Porto, Čelzi, Inter, Real Madrid, Mančester junajted, Totenhem i Romu. Osvojio je 25 klupskih trofeja, a više puta je proglašen za najboljeg trenera godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.