TRENER ŽELJEZNIČARA

Akrapović: Žao mi je što Rožman nije došao, ja bih se odazvao na poziv Sarajeva

Mi ćemo tražiti našu šansu u njihovim slabostima koje ćemo probati staviti u prvi plan

Akrapović: Vidimo da se traži karta više. FK Željezničar

E. Ć.

12.4.2024

Na stadionu Grbavica danas je održana press konferencija na kojoj su se obratili trener Željezničara Bruno Akrapović i kapiten tima Sulejman Krpić uoči utakmice sa Sarajevom.

Bit će to 152. gradski derbi, a igrat će se ponovo na Grbavici, baš kao i prethodni u kojem je Željezničar slavio s uvjerljivih 3:0.

Vratila se samouvjerenost

- Vidimo da se traži karta više. S pobjedom protiv Sloge smo dobili nešto što nam je trebalo, a to je samouvjerenost. Momci su to proslavili, ali ne previše. 

Tačno toliko da se možemo posvetiti narednoj utakmici. CIjenimo protivnika i njegove kvalitete, a nadam se da ćemo u nedjelju pokazati svoj kvalitet, želju i energiju - rekao je Akrapović.

Nije želio govoriti o formaciji i otkrivati da li će vratiti sistem 3-4-3. Za razliku od Simona Rožmana, koji neće imati kapitena Miomira Đuričkovića na raspolaganju zbog suspenzije, Akrapović će imati sve fudbalere.

- Na njima je to da kompenziraju, a kako će to nije naš problem. Mi ćemo tražiti našu šansu u njihovim slabostima koje ćemo probati staviti u prvi plan - naveo je Akrapović.

Govorio je i o prošlom derbiju. Naveo je kako ima osjećaj da je godina prošla jer se mnogo toga dogodilo.

- Nijanse odlučuju i trebamo ih svesti na minimum u svakom smislu. Tranzicija će biti ključna i ko bude spremniji i odlučniji, taj će imati plus za vrijeme utakmice. Nas publika zadužuje tom atmosferom, a na nama je da im vratimo. 

Što se želje tiče, nikada nismo zakazali, a igrači trebaju prenijeti taj dodatni impuls na naše navijače i da se protivnički navijači uopće ne čuju - rekao je on.

Odbijenica Sarajeva

Inače, planirano je bilo da se organizuje zajednička press konferencija dva tima, ali su iz Sarajeva otkazali u posljednji čas.

- Dok sam bio u CSKA savjetnik kluba je bio Alan Perdju (Pardew), a on mi je pričao da poslije svake utakmice svi zajedno piju čaj i pričaju o utakmici. Nema veze šta se desilo. Meni bi izrazito bilo drago kad bi to i kod nas bilo moguće. 

Za nekog će biti apsurdno to što govorim i već se radujem na komentare koji će pljuštati na sve strane. Volio bih da su tu i naše kolege da možemo neke stvari i kroz šalu da skautiramo. Volio bih da bude zdrava atmosfera i žao mi je što kolega Rožman nije tu. Ja bih se odazvao na njihov poziv - poručio je Akrapović.

Medijima se nakon Akrapovića obratio i Sulejman Krpić.

- Mislim da smo mi pokazali u zadnjoj utakmici kako trebamo izaći. Da svaki igrač ide 100 posto i očekujem od sviju koji izađu da daju maksimum. Nama će tri boda vrijediti kao šest. Utakmica će biti teška, protivnik je težak, ali igramo pred svojom publikom i očekujem tri boda. Jučer sam rekao igračima da već počnu razmišljati o utakmici, očekujem od njih da daju sto posto - poručio je Krpić.

Podsjetimo, utakmica se igra u nedjelju od 20 sati uz direktan prijenos na Areni Sport. Tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.