ŠPANSKI STRUČNJAK

Ćabi Alonso je zaludio Evropu, a za njega se veže urnebesna anegdota: Poznati Englez je zbog njega doživio "hladan tuš"

Priča nas vraća u 2005. godinu. Alonso je tada bio član Liverpula

Xabi Alonso - Avaz
Čabi Alonso - Avaz
Xabi Alonso - Avaz
Ćabi Alonso - Avaz
Ćabi Alonso - Avaz
+3
E. Ć.

16.5.2024

Španski stručnjak Ćabi Alonso (Xabi Alonso) je hit svjetskog fudbala ove sezone.

Sa svojim Bajer Leverkuzenom ruši rekorde. Osvojio je Bundesligu prekinuvši 11-godišnju dominaciju Bajern Minhena, u igri za još dva trofeja - Evropa ligu i njemački Kup, a nanizao je i 50 mečeva bez poraza.

Alonso je prije trenerske imao fantastičnu igračku karijeru, a upravo iz perioda dok je igrao datira sjajna priča.

Priča nas vraća u 2005. godinu. Alonso je tada bio član Liverpula, a među "Redse" je stigao i Piter Krauč (Peter Crouch).

Krauč je prvu sedmicu proveo u hotelu, a "zapala za oko" mu je recepcionerka. Kada je došao u svlačionicu ispričao je svojim novim saigračima o njoj.

- Rekao sam momcima na treningu: "Iskreno, prelijepa je. Mislim da imam prolaz". Džejmi Karager je pozvao ostale igrače i tražio od mene da ponovim to.

"Krauči, reci i njima", rekao je Karager. Ja sam im ispričao i rekao im kako sam cijeli dan proveo misleći o njoj. I u tom momentu rekli su mi da je recepcionerka zapravo žena Ćabija Alonsa, mog novog saigrača.

Ispostavilo se na kraju da je to bila djevojka Ćabija Alonsa koja je bila tu na recepciji čisto kako bi što bolje naučila engleski jezik. Srećom Ćabi mi to nije zamjerio - ispričao je Krauč.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.