MLADA NADA

Kapiten juniora bordo tima Nurković za "Avaz": Ponosan sam, Sarajevo je klub u kojem sa odrastao

Bio je jedan od ključnih igrača u pohodu na titulu prvaka BiH

Nurković: Sanja o mjestu u prvoj ekipi. FK Sarajevo

20.5.2024

Juniori Fudbalskog kluba Sarajevo postali su prvaci Bosne i Hercegovine nakon što su u okviru 25. kola omladinske lige savladali ekipu Željezničara rezultatom 3:0.

Jedan od ključnih igrača bordo tima bio je kapiten Bakir Nurković, koji je bio strijelac drugog gola.

- Nevjerovatan je osjećaj postići gol u derbiju i osigurati trofej prvaka svojoj ekipi. To je rezultat napornih treninga, rada i posvećenosti. Ponosan sam na cijeli tim i zahvalan našim navijačima koji su nas podržali – rekao je Nurković na početku razgovora za "Dnevni avaz“.

Jasna ambicija

U nastavku razgovora, mlada nada Sarajeva je otkrila kako je biti kapiten mlađe selekcije bordo tima.

- Vođenje mlađe selekcije kao kapiten mi je dodatna čast. Sljedeći korak je konsolidacija moje pozicije u prvom timu i kontinuirani napredak kroz rad i posvećenost.

Definitivno se vidim kao jedan od nosilaca prvog tima. Sarajevo je klub u kojem sam odrastao i gdje želim ostvariti velike stvari. Iako se nikad ne zna šta nosi dan, a šta noć, moja ambicija je da ostanem u Sarajevu i doprinesem uspjesima kluba na duge staze – kazao je Nurković.

Foden i Pedri

Nurković svojim odličnim igrama privlači pažnju.

- Uspjesi donose veća očekivanja, ali trudim se ostati fokusiran i skroman. Važno mi je zadržati balans između profesionalnog i privatnog života, slušati savjete iskusnijih kolega i biti svjestan da je svaki novi dan prilika za napredak – dodaje mladi veznjak.

Kao i svi mladi fudbaleri, tako i Bakir ima igrače od kojih crpi inspiraciju za igru.

- Inspiraciju crpim iz igre mladih talentovanih igrača poput Pedrija iz Barcelone i Fila Fodena (Phil) iz Mančester sitija. Ipak, ono što želim zadržati jest moj vlastiti stil igre. Trudim se učiti od mnogih igrača i trenera s kojima radim. Fokusiram se na to da budem što kreativniji i efikasniji kao ofanzivni vezni – poručio je Bakir Nurković za "Dnevni avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.