JEDNI OD FAVORITA TURNIRA

Zadnji voz za Ronalda: Objavljen spisak Portugala za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj

Ovo će biti možda i posljednja prilika za Kristijana Ronalda da se okiti još nekom reprezentativnom medaljom, obzirom da Portugalac ima 39 godina

Portugalci. AP

Di. R.

21.5.2024

Roberto Martinez je objavio spisak portugalske fudbalske reprezentacije za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

Na listi se nalazi 26 imena, među kojima su veterani Pepe i Ronaldo.Ovi igrači su izabrani za prijateljski duel protiv Hrvatske koji će se odigrati 8. juna u Lisabonu.

Spisak igrača Portugala za Evropsko prvenstvo 2024:

Golmani: Diogo Kosta (Diogo Costa), Sa, Patrisio (Patricio).

Odbrana: Antonio Silva, Danilo Pereira, Dalo (Dalot), Inacio, Kancelo (Cancelo), Nelson Semedo, Nuno Mendeš (Mendes), Pepe, Ruben Diaš (Dias).

Vezni red: Bruno Fernandeš (Fernandes), Žoao Neveš (Joao Neves), Paljinja (Palhinha), Otavio, Ruben Neveš (Ruben Neves), Vitinja (Vitinha).

Napad: Bernardo Silva, Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo), Diogo Žota (Jota), Konseisao (Conceicao),Ramos, Žoao Felix (Joao Felix), Pedro Neto, Leao.

Portugal ima izrazito ozbiljnu i jaku ekipu, te oni na Euro dolaze sa velikim očekivanjima. Nalaze se u grupi sa Turskom, Češkom i Gruzijom.

Ovo će biti možda i posljednja prilika za Kristijana Ronalda da se okiti još nekom reprezentativnom medaljom, obzirom da Portugalac ima 39 godina.

Portugal se navodi kao jedan od najvećih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.