ISTI PREMA SVAKOG IGRAČU

Igrao kod Fergusona i Murinja a sada otkrio ko je najstrožiji trener: Ako ga vidite na liniji...

Konteov bijes je dobro zapamćen u Engleskoj, gdje je imao sukobe na liniji s Tomasom Tuhelom i Murinjom kao menadžer Čelzija i Totenhema

Ešli Jang. Platforma X

Di. R.

25.5.2024

Nekadašnji reprezentativac Engleske Ešli Jang (Ashley Young) nedavno je izjavio da nijedan trener nije bio strog prema fudbalerima kao Antonijo Konte (Conte).

Jang iza sebe ima veliku karijeru gdje je imao mogućnost igrati u Engleskoj i Italiji za neke od najboljih trenera svijeta. 

Ešli je godinama nastupao za Englesku reprezentaciju i njegovo nogometno iskustvo je na zavidnom nivou. 

Još strožiji na treninzima

Jang je tokom svoje fudbalske karijere imao posla sa nekim od najžešćih trenera u fudbalu, kao što su Sir Aleks Ferguson (Alex) i Žoze Murinjo (Jose Mourinho), ali on je u tom smislu posebno istakao italijanskog stručnjaka kao jednog od najvatrenijih trenera na svijetu.

Nekadašnji igrač Mančester junajteda se prisjetio kako je bilo raditi s njim.

- Ako vidite Antonia Kontea na liniji, vau. Bio je ljut čovjek.Čak i na treningu, ne bih rekao da je bio gori na utakmicama, ali mislim da je bio gori na treningu i ne znam zašto. Jednostavno je imao način na koji je želio da igrači rade određene stvari i ako to niste radili ispravno, znali ste - rekao je Jang.

Antonijo Konte. Platforma X

Italijan je najžešći

Ašli Jang je 2020. prešao u Inter nakon devet godina u Mančester junajtedu. U Italiji je, pod vodstvom Antonija Kontea, uspio osvojiti titulu prvaka Serije A.

- Otišao sam u januaru, a do marta je bila korona pa su stadioni počeli odjekivati, pa ste ga još više čuli.Bio je stvarno, stvarno ljut. Ne mislim da je bilo jednog igrača koji nije dobio takav tretman, bilo je svima isto - zaključio je Jang.

Konteov bijes je dobro zapamćen u Engleskoj, gdje je imao sukobe na liniji s Tomasom Tuhelom (Thomas Tuchel) i Murinjom (Mourinho) kao menadžer Čelzija i Totenhema.

Italijan je trenutno bez posla nakon što je otpušten iz Totenhema 2021. godine, ali povezivan je sa trenerskim pozicijama u Milanu, Napoliju i Juventusu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.