BIVŠI PREDSJEDNIK NS BIH

Olimpijski komitet BiH nakon smrti Elvedina Begića: Dao je nemjerljivi doprinos razvoju sporta u BiH

Komemoracija će biti održana sutra u 15 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a dženaza istog dana u 17 sati nakon ikindija namaza u Butmiru

Elvedin Begič. PlatformaX

R. K.

1.6.2024

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine s velikom tugom je primio vijest o smrti Elvedina Begića, istaknutog sportskog radnika i člana Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta, dugogodišnjeg predsjednika Fudbalskog saveza BiH, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Komemoracija će biti održana sutra u 15 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a dženaza istog dana u 17 sati nakon ikindija namaza u Butmiru.

Olimpijski komitet BiH upućuje izraze iskrenog saučešća porodici, prijateljima, Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH i sportskoj javnosti u Bosni i Hercegovini zbog gubitka istaknutog čovjeka i sportskog radnika.

- Elvedin Begić je svojim angažmanom kao član Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta BiH dao veliki doprinos kvalitetnom radu organa i tijela Komiteta te unapređenju sporta i sportskog sistema Bosne i Hercegovine - navedeno je u saoćenju.

Begić je rođen 24. oktobra 1960. godine u Sarajevu gdje je i diplomirao na Fakultetu za saobraćaj.

Od 1979. godine aktivno je bio uključen u rad Fudbalskog kluba “Butmir” čiji predsjednik je bio od 1996. do 2004., kao i kasnije član uprave.

Kao izuzetan i cijenjen sportski radnik, dao je nemjerljivi doprinos razvoju sporta u BiH, posebno u nogometu gdje je i bio najviše angažovan.

Begić je u njegovoj sportskoj karijeri bio i delegat u Skupštini FSKS, član Predsjedništva FSKS, član Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH, a obavljao je i funkciju prvog potpredsjednika UEFA komiteta za stadione i bezbjednost.

Za vrijeme prvog mandata u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, fudbalska reprezentacija BiH je uspjela izboriti plasman i učešće na jedinom velikom takmičenju do sada, Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, navodi Olimpijski komitet BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.