USUSRET EURU

Engleski mediji strahuju od huligana iz Srbije: "Nasilni su i veličaju ratne zločince"

Utakmica između Srbije i Engleske igra se u nedjelju 16. juna u Gelzenkirhenu

Srbijanski navijači. Facebook

R. K.

10.6.2024

Ostala su još samo četiri dana do početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a prvi meč na otvaranju turnira odigrat će domaćin Njemačka i Škotska.

Englezi pred duel sa Srbijom

Pred početak spektakla sve se više priča o svim mogućim detaljima, pa tako engleski mediji već pišu o huliganima iz Srbije.

Ostrvski mediji upozorili su fanove reprezentacije Engleske pišući u negativnom kontekstu o navijačima Srbije, koje nazivaju huliganima koji prave haos gdje god se pojave.

 - Srbijanski huligani jedni su od najnasilnijih na svijetu. Tuku se s policijom i zaštitarima, izazivaju haos na fudbalskim terenima - piše engleski "The Sun".

Utakmica "visokog rizika"

Utakmica između Srbije i Engleske je okarakterisana kao ona "visokog rizika", a The Sun dodaje da su huligani stekli "reputaciju" tako što su se sukobljavali s policijom i zaštitarima, noseći majice ratnih zločinaca poput Ratka Mladića.

 - Srbijanski navijači snimljeni su kako skandiraju "Ubij Albance" i nose majice ratnog zločinca Ratka Mladića u žestokom sukobu s dvojicom Albanaca u švicarskoj reprezentaciji - piše The Sun.

Mediji iz engleske su dodali i podatak o tome da oko 500.000 Srbijanaca živi u Njemačkoj, pa se sumnja da će ispuniti tribine stadiona na kojim bude igrala Srbija.

Meč između Engleske i Srbije se igra u nedjelju 16. juna na stadionu u Gelzenkirhenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.