IMAO BI KLJUČNU ULOGU

Konte razgovarao sa direktorom Napolija: Želja mu je "Zmaj"

Bh. reprezentativac će u augustu napuniti 22 godine, a prethodno je povezivan sa milanskim Interom

Amar Dedić. Avaz

R. K.

14.6.2024

Italijanski stručnjak Antonio Konte (Conte) nedavno je postao novi trener Napolija, a jedna od želja za ljetna pojačanja je bosanskohercegovački reprezentativac Amar Dedić.

Prema pisanju italijanskog "Sky", Konte je navodno tražio da klub iz Napulja dovede desnog beka Red Bull Salzburga, te Leonarda Spinacolu (Spinazolla) kojem ugovor u Romi ističe.

Konte planira da njegov tim igra u formaciji 3-4-3 o čemu je razgovarao i sa direktorom kluba Đovanijem Manomom (Giovanni Mannom), te predjsednikom Aurelijom De Lorentisom (Aurelio De Laurentiis).

Prema pisanju medija italijanski trener prvo želi riješiti bočne strane, pa je jedna od njegovih želja Amar Dedić.

Bh. reprezentativac će u augustu napuniti 22 godine, a prethodno je povezivan sa milanskim Interom, ali kako stvari stoje od prelaska u redove "Nerazura" neće biti ništa.

Za taktiku koju koristi Konte, veoma važnu ulogu igraju bočni igrači, te nema sumnje da bi Amar bio jedno od odličnih rješenja za klub iz Napulja.

Posljednji meč za A selekciju BiH, Dedić je igrao protiv Ukrajine.

Na toj utakmici došlo je do povrede nakon koje se još nije u potpunosti oporavio, te je zbog toga propustio prijateljske mečeve protiv Engleske i Italije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.