PONOVO U SERIJI A

Antonio Konte je novi trener italijanskog Napolija

Posljednji puta je u Italiji radio od 2019. do 2021. godine, kada je trenirao milanski Inter

Antonio Konte. Platforma X

R. K.

5.6.2024

Italijanski stručnjak Antonio Konte (Conte), zvanično je novi trener Napolija. 

Iskusni trener je kroz svoju trenersku karijeru tri puta osvajao naslov Serije A sa Juventusom, dok je sa Interom osvojio jedan u italijanskom prvenstvu, a sada je sa klubom iz Napulja potpisao ugovor na tri godine.

Novo poglavlje

 - Ponosan sam što je Antonio Konte novi trener Napolija. On je vrhunski stručnjak i vođa. Uvjeren sam da će uspjeti ponovo izgraditi temelje koji su nam potrebni nakon završetka ciklusa u kojem smo prošle godine osvojili titulu. Danas započinje novo važno poglavlje za klub - rekao je predsjednik kluba Aurelio De Lorentis (Laurentiis).

 - Napoli je važan klub na međunarodnoj sceni. Sretan sam i uzbuđen zbog toga što ga preuzimam. Jedno mogu obećati: Dat ću sve od sebe za razvoj ekipe i kluba. U potpunosti sam predan zadatku, kao i moji pomoćnici - rekao je Konte.

Prvi posao nakon "Spursa"

Antoniu je ovo prvi posao od marta prošle godine, kada je raskinuo ugovor sa Totenhemom, a posljednji puta je u Italiji radio od 2019. do 2021. godine, kada je trenirao milanski Inter.

Napoli je sezonu završio na 10. mjestu nakon što je prošle godine postao italijanski prvak. 

Tri trenera u jednoj sezoni

Ove je sezone promijenio čak tri trenera. Lućijano Spaleti (Luciano Spalletti) napustio je klub nakon što je prošle sezone osvojio Seriju A, a naslijedio ga je Rudi Garsija (Garcia). 

Njega je zatim naslijedio Valter Macari (Walter Mazzarri), koji je također dobio otkaz. Nakon toga je privremeni trener bio slovački selektor Frančesko Kalzona (Francesco Calzona).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.