PREKRŠILI PRAVILA

UEFA pokrenula istragu protiv albanskog saveza: Ovo je razlog

UEFA je također saopćila da je pokrenula postupak zbog paljenja vatrometa albanskih navijača tokom utakmice

Navijači Albanije. UEFA

E. T.

17.6.2024

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Albanskog nogometnog saveza (FSHF). Razlozi su upad na teren i bacanje predmeta tokoma utakmice protiv Italije, u kojoj je Albanija poražena (1:2).

UEFA je također saopćila da je pokrenula postupak zbog paljenja vatrometa albanskih navijača tokom utakmice, kao i zbog "prenošenja provokativne poruke neprimjerene sportskom događaju". Glasnogovornik FSHF-a u priopćenju je naveo da planira dostaviti službeno priopćenje u roku koji je odredila UEFA.

Tabela grupe B. Screenshot

- Želimo naglasiti da su poduzete sve potrebne mjere za uspješnu organizaciju utakmice", poručio je albanski glasnogovornik te dodao: - Događaj je bio praznik europskog nogometa i nije se dogodio nikakav veći incident koji bi narušio pozitivnu atmosferu.

Hrvatska i Albanija će u srijedu u 15 sati igrati utakmicu drugog kola grupe B. Španija i Italija imaju po tri boda, a za ekipu Zlatka Dalića ovo će biti ključan susret kako bi izborila plasman u osminu finala. Podsjetimo, dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine te četiri od šest najboljih trećeplasiranih prolaze u nokaut-fazu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.