ROŽMANOV NASLJEDNIK

Zekić predstavljen na Koševu: Igrače neću dovoditi ja, Sarajevo treba da ima najveće ambicije

Naveo je da nema nekih želja u Evropi jer nažalost, bh. klubovi nisu imali neke zapažene rezultate

S predstavljanja Zekića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ć.

17.6.2024

Fudbalski klub Sarajevo danas je službeno predstavio novog trenera Zorana Zekića koji će od naredne sezone voditi ekipu sa klupe.

Ugovor je potpisan na dvije plus jednu godinu. U stručnom štabu će mu se kao pomoćni treneri pridružiti Želimir Mešnjak i Mario Kuić, a kao kondiocioni trener Marko Matijević.

Zekić je na današnjem predstavljanju kazao da su se stvari brzo odvijale i da nemaju puno vremena jer je prva evropska utakmica za tri sedmice.

Svjestan veličine kluba

- Što se tiče dovođenja igrača isključivo će to obavljati naš direktor. Ja sam rekao koji profili igrača trebaju - rekao je Zekić.

Kako je kazao, svjestan je velićine kluba i da će biti teških trenutaka.

- Na sve ove opozicije mogu odgovoriti samo radom. Bit ćemo motivirani svaku utakmicu. Za neke stvari treba malo više vremena. Ja ću se fokusirati na trenutni roster, danas imamo prvi trening, objasnit ćemo igračima na koji način ćemo igrati. Kako sam ja radio dosad, vodio sam dosta klubova koji su igrali evropske utakmice. Daj Bože da što više trajemo u Evropi, ali ne smijemo patiti u prvenstvu - istakao je Zekić.

Poručio je da imaju obavezu da se što bolje predstave u Evropi.

- Dosta sam pratio bh. ligu, imam dosta informacija. Moramo raditi pametno. Neki igrači su vraćeni, neke smo igrače pridružili iz akademije. Ima puno stvari za rješavanje. Razgovarao sam sa Jakirovićem, Rendulićem, ali moram to sam osjetiti - pojasnio je Zekić.

Liga je dosta zeznuta

Dotakao se i WWin lige Bosne i Hercegovine navodeći da ne treba bježati od bilo čega, nego da treba raditi i pokazati se na terenu.

- Sarajevo treba imati najveće ambicije. U Šerifu sam već imao pritisak titule. Znam da su ovdje navijači nezadovoljni, a mi se potajno nadamo da možemo do titule. Ali, hajmo raditi, svjestan sam ja svega, ima puno zamki, liga je dosta zeznuta. Spreman sam na to da će biti i kritika - kazao je Zekić.

Naveo je da nema nekih želja u Evropi jer nažalost, bh. klubovi nisu imali neke zapažene rezultate.

- Ima tu dosta zeznutih ekipa, ali hajmo sad da ovu sedmicu odradimo hladne glave pa ćemo vidjeti kada dobijemo ime protivnika - rekao je Zekić.

Najavio je i da naredne sedmice idu u Sloveniju na sedmodnevne pripreme.

- Nije mi to dobro došlo, ali nemamo ovdje protivnika, tako da se nadam da ćemo tamo uhvatiti određene konture - dodao je Zekić.

Vršilac dužnosti direktora FK Sarajevo Matthias Latterm kazao je da je kratko u klubu, ali da se za kratak period mnogo toga desilo.

Istakao je da bivši trener Simon Rožman i njegov stručni štab nisu nastavili saradnju te da su potom odmah razgovarali sa Zekićem dogovorili se.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.