SAČUVATI SJEĆANJE

Učestvuju ekipe za koje je nastupao: Počeo prvi Memorijalni turnir veterana "Almir Raščić Raša"

Nama je bila želja da na ovom, prvom memorijalnom turniru učestvuju ekipe za koje je on igrao, rekao je Admir Raščić, Almirov brat

Turnir u čast Almira Raščića Raše - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
Alen Bajramovic

prije 5 dana

Susretom selekcija veterana Goražda i Željezničara počeo je Memorijalni nogometni turnir “Almir Raščić Raša”, posvećen nekadašnjem sportisti i goraždanskom privredniku. 

Nakon ceremonije otvaranja na gradskom nogometnom stadionu u Goraždu počela je i utakmica između Veleža i Čelika.

- Veliko hvala Željezničaru, Veležu, Čeliku i Goraždu koji su po ovako ekstremnom vremenu došli da uveličaju ovaj događaj i da ovaj turnir učine još većim, kako bismo na ovaj način čuvali sjećanje na mog brata rahmetli. 

Nama je bila želja da na ovom, prvom memorijalnom turniru učestvuju ekipe za koje je on igrao. Za Velež i Čelik nije igrao dugo, ali sam dolazak vas, prijatelja iz Mostara i Zenice, dokaz je da je on i kod vas ostavio traga – kazao je na ceremoniji otvaranja Almirov brat Admir Raščić.

Raščić: Zahvalan svima što su došli na turnir. Avaz

Tokom ceremonije otvaranja turnira članovima porodice Raščić uručeni su dresovi Goražda i Čelika sa imenom rahmetli Raše.

Turnir u znak sjećanja na Almira Raščića, koji je 23. januara 2023. godine ubijen u Goraždu, organiziran je na inicijativu prijatelja i sugrađana, uz saglasnost porodice.

Tokom prvog dana učesnici turnira posjetit će mezar rahmetli Almira. U nedjelju, drugog dana turnira, na programu su utakmice za treće, odnosno prvo mjesto, a nakon toga i ceremonija dodjele priznanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.