ATLETIKA

Alija Imamović: Ponosan sam na sezonu iza sebe

Istrčao najbolji polumaraton od bh. takmičara

Imamović: Predviđen i nastup u maratonu. Arhiv

Er. B.

31.12.2018

Alija Imamović, atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine, iza sebe ima vrlo dobru sezonu u kojoj je istrčao i najbolji polumaraton od bh. trkača (jedan sat, 11 minuta i šest sekundi). 

Zajedno s kolegom iz reprezentacije Srđanom Samardžićem, osvojio je i ekipno srebro na Balkanskom prvenstvu u polumaratonu (Sarajevo).

Član Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo radi pod prismotrom atletske legende i bh. rekordera, a danas trenera Seada Konde. Imamović je zadovoljan sezonom iza sebe i najavljuje još bolje rezultate u sljedećoj.

- Ponosno bih istaknuo da je ovo moja najbolja sezona u dosadašnjoj profesionalnoj atletskoj karijeri. Veoma sam zadovoljan rezultatima. Kao i svaka sezona, i ova je imala uspone i padove.

Posebno sam ponosan na polumaratonsko vrijeme u Mostaru. Nažalost, na Podgoričkom maratonu nisam uspio da ostvarim željeni rezultat. No, ovaj maraton mi je samo podstrek da u narednu sezonu uđem spremniji i jači - kaže Imamović.

Dugoprugaš iz Sarajeva sa mnogo optimizma gleda u budućnost.

- Sljedeće sezone bit ću fokusiran na polumaraton koji spremam da trčim u vremenu između 1.07 i 1.09. Zajedno sa svojim timom i uz ekipu trenera, imam sve mogućnosti da iz treninga u trening budem sve bolji.

Predviđen je i nastup u maratonu, a jedna od opcija je holandski Roterdam. Neću imati mnogo utrka, jer smo moj tim i ja fokusirani na rezultat. Dakle, želimo kvalitet, a ne kvantitet - poručio je Imamović.

Start u Splitu

Imamović će novi sezonu otvoriti 24. februara na polumaratonu u Splitu.

Opet će trčati i Mostarski polumaraton 23. marta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.